Oliver Bearmans Haas-debut kan komme tidligere enn ventet.

Derfor vil et Formel 1-innhopp i Baku være perfekt for Oliver Bearman

Oliver Bearman sitter i pole position for å få et nytt Formel 1-innhopp. At det skjer på den krevende gatebanen i Baku kan passe han perfekt. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Kevin Magnussen tok søndag poeng for første gang siden Østerrike Grand Prix i juni, men det ble til slutt et svært kostbart poeng for Haas-føreren. 

FORMEL 1: Kevin Magnussen tok søndag poeng for første gang siden Østerrike Grand Prix i juni, men det ble til slutt et svært kostbart poeng for Haas-føreren. 

Magnussen fikk nemlig også en ti sekunders straff for et sammenstøt med Pierre Gasly, og det medfører også to straffepoeng. Det siste året har han dratt med seg 12 straffepoeng, og det betyr at dansken må stå over et løp. 

Gasly uenig

Haas hadde muligheten til å anke straffen, men teamet klargjør i en uttalelse at det ikke er noe de vil gjøre. Dermed blir ikke Kevin Magnussen å se til start i Baku om et par ukers tid. 

Magnussen selv er naturlig nok ikke enig i straffen, men mer overraskende er også Gasly uenig. Han mener ikke at Magnussen burde utestenges. 

– Jeg håper de på en eller annen måte kan gå tilbake på det fordi det vil definitivt være urettferdig, sa Gasly etter søndagens løp. 

Magnussen er etter all sannsynlighet ferdig i Formel 1 etter årets sesong. Teamkamerat Nico Hülkenberg skal videre til Sauber, og inn dørene hos Haas kommer Esteban Ocon og Oliver Bearman.

Favorittbane

Kevin Magnussen kjører ikke i Baku.

Det er ventet at det er Bearman som nå får muligheten i Baku. Unggutten skal som nevnt kjøre for Haas neste sesong uansett, og han er sånn sett det åpenbare valget. Teamsjef Ayao Koamtsu ville dog ikke slå fast at det ble løsningen før han hadde snakket med Ferrari. 

Tidligere i år hoppet Bearman inn som reserve i Ferrari da Carlos Sainz måtte stå over løpet i Saudi-Arabia med blindtarmbetennelse. Det endte til slutt med en imponerende syvendeplass, og i praksis var det den prestasjonen som ga han setet i Haas.

Å bli kastet inn i løpshelgen i Baku ville normalt blitt sett på som en svært krevende oppgave for en fersk fører som Bearman, men i hans tilfelle er faktisk gatebanen i Aserbajdsjan en liten favoritt. 

Som Formel 2-rookie vant Bearman i fjor begge løpene på banen på imponerende vis. Med andre ord har han vunnet hvert løp han har kjørt der. 

Om det ikke skulle bli Bearman har også Haas Pietro Fittipaldi som reservefører. Fittipaldi kjørte to løp på tampen av 2020-sesongen etter Romain Grosjeans voldsomme krasj i Bahrain. 

Powered by Labrador CMS