Daniel Ricciardo kan snart bli å finne i Red Bull.

Ricciardo og Lawson klargjøres til «shootout» for Perez Red Bull-sete

En hardt presset Sergio Perez skuffet igjen i Belgia Grand Prix. Samtidig klargjøres Daniel Ricciardo og Liam Lawson til en «shootout» om meksikanerens sete. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Sergio Perez startet søndagens Belgia Grand Prix på første rad, og etter en rekke vanskelige helger hadde meksikaneren sjansen til å kjempe om seier. 

FORMEL 1: Sergio Perez startet søndagens Belgia Grand Prix på første rad, og etter en rekke vanskelige helger hadde meksikaneren sjansen til å kjempe om seier. 

Men Perez klarte ikke å levere et toppresultat, og etter løpet sto Perez igjen som nummer åtte. Han var da bakerst av alle førerne i Red Bull, McLaren, Mercedes og Ferrari, mens teamkamerat Max Verstappen hadde avansert fra 11. startposisjon til femteplass. Noen timer etter løpet ble resultatet riktig nok litt pyntet på grunnet George Russells diskvalifikasjon. 

Usikker fremtid

Selv om Perez skrev under en toårig kontraktsforlengelse tidligere i år kan meksikaneren ha kjørt sitt siste løp for Red Bull. Rapporter fra paddocken tyder på at kontrakten kan termineres om Perez enten er mer enn 100 poeng bak eller mer en fem plasser bak Verstappen i førermesterskapet på dette tidspunktet i sesongen. Med fasit i hånd er Perez 146 poeng og seks plasser bak nederlenderen etter Belgia Grand Prix.

Sergio Perez kan være ferdig i Red Bull innen kort tid.

– Er du selvsikker på at du vil sitte i Red Bull på Zandvoort etter sommerpausen?

– Korrekt, svarer Perez kort på spørsmål fra Parc Fermé før han fortsetter.

– Jeg har sagt det før. I går hadde jeg en bra dag men det endrer ingenting. Vi har for mye som foregår i teamet og mange ting vi må fokusere på. Vi kan ikke kaste bort energi på disse spekulasjonene. Dette er siste gang jeg vil snakke om fremtiden, så bare for å gjøre det klart for alle vil jeg ikke snakke noe mer eller svare på flere spørsmål om fremtiden min, sa Perez til en samlet presse. 

Red Bull skal ha et møte på mandag hvor førerkabalen blir det sentrale temaet. Teamets mektige rådgiver Helmut Marko har lagt press på Perez.

– Han må være en støtte for teamet og ta poeng, så mange som mulig, sa Helmut Marko til Parc Fermé tidligere denne helgen.

Shootout for setet

Daniel Ricciardo i aksjon for Visa RB under søndagens Belgia Grand Prix.

Daniel Ricciardo som kjemper om å kunne overta Sergio Perez sete kan sette seg inn i meksikanerens situasjon ettersom han har stått i det samme selv. 

– Jeg forstår det. Det kan være utmattende. Jeg har vært der og det er ikke alltid gøy, forteller Ricciardo til Parc Fermé.

Ricciardo skal kommende uke i aksjon sammen med Yuki Tsunoda under en planlagt filmdag, men han skal også kjøre en to år gammel AlphaTauri-bil. Det samme skal Liam Lawson som også kjørte Red Bulls RB20 under en test på Silverstone tidligere i år, og testen regnes nærmest som en shootout mellom Ricciardo og Lawson om Red Bull-setet. 

– 35 år og jobbintervju? Vi får se. Vi planla alltid å gjøre en filmdag også gjør jeg kanskje noen ekstra runder. Vil det ha noe å si eller ikke? La oss se, men min tilnærming er at hver gang jeg setter meg i bilen prøver jeg å gjøre så bra jeg kan.

– Tror du dette kan være din sjanse til å ta det steget opp igjen til Red Bull?

– Jeg vet ærlig talt ikke. I fjor da jeg kjørte Red Bull-bilen på Silverstone var det ganske reellt. Jeg kjørte den bilen og jeg visste at om jeg gjorde noe spesielt kunne kanskje telefonen komme. Jeg vil si at det definitivt føltes litt mer ekte. Jeg kommer ikke til å si at dette ikke føles som en sjanse, men den gangen var jeg veldig klar over at det kunne være noe på gang. Denne er jeg ikke like sikker på. 

Parc Fermé er på plass på Spa-Francorchamps denne helgen. Følg med i våre kanaler for mer!

Powered by Labrador CMS