Roar Lindland er klar for nye tak, denne gangen på Spa-Francorchamps.

Derfor er Roar Lindland topp motivert tross svak sesong

Sesongen har vært vanskelig for Roar Lindland, men det finner han motivasjon i. Likevel er det usikkert om han blir å se i Porsche Supercup også neste år.

Publisert

RACING: Roar Lindland holder koken og forsvarer Norges flagg i Porsche Supercup. Veteranen har kjørt en rekke sesonger i mesterskapet, og det gjør han også i år. 

RACING: Roar Lindland holder koken og forsvarer Norges flagg i Porsche Supercup. Veteranen har kjørt en rekke sesonger i mesterskapet, og det gjør han også i år. 

Dog har sesongen vært krevende for Lindland, slik den også var i fjor. 

– Det har vært en krevende sesong for hele vårt team. Det har vært mye bra, men samtidig en del utfordringer, forteller Roar Lindland når Parc Fermé møter veteranen på Spa-Franorchamps.

Fortsatt motivert

I et tett mesterskap med små marginer har veien blitt litt for lang frem til poeng, og mye springer ut av svake resultater i kvalifiseringene. 

Roar Lindland har som vanlig fulgt Formel 1-sirkuset denne sommeren som en del av Porsche Supercup.

– Det har spesielt vært utfordringer i kvalifiseringene kombinert med litt uflaks. Det er det med timing. Litt gulflagg, litt rødflagg og noen ganger kommer alt på en gang føler du.

Lindland ligger på en beskeden 22. plass i mesterskapet uten poeng, og 20. plass som sitt beste løpsresultat fra Monaco. Teamkameratene Sebastian Freymuth og Alexander Tausxher har på sin side plukket 17 poeng på teamets vegne, men heller ikke de har vært i nærheten av topplasseringer. 

Men til tross for en krevende sesong i godt voksen alder påvirker det ifølge han selv ikke motivasjonen. Derimot gir det økt lyst til å snu situasjonen og slå tilbake den påfølgende løpshelgen. 

– Det er jo litt sånn du motiverer deg. Det høres kanskje rart ut men noen ganger når du er litt der så motiverer du deg enda mer. Du jobber enda hardere og teamet vil veldig mye, så fra en helg til en annen er det uansett å resette og tenke at nå begynner vi på nytt med alle muligheter åpne.

Vurderer fremtiden

De siste årene har Lindland trappet satsingen noe ned, og han kjører nå kun Porsche Supercup. Foreløpig holder han koken til tross for at resultatene ikke har vært like gode, men veteranen er klar på at han ikke ønsker å kjøre bare for å kjøre. 

– Jeg har fått holde på med dette mange flere år enn jeg hadde drømt om, så det er liksom en bonus. Samtidig så er det ikke noen idé å bare kjøre for å kjøre heller. Man må jo være ærlig med seg selv.

Om han er på plass i Formel 1-paddocken, hvor Porsche Supercup i mange år har vært en supportklasse, er han fortsatt usikker på. 

– Det er litt tidlig å si. Det er klart at slutten av sesongen er jo alltid viktig og bra for motivasjonen når du går inn i høst og vinter. Jeg har vel kjørt 260 løp i ulike Porsche-cuper, og der er ikke en cup eller bil du blir lei av. Det er konstant utvikling og det er alltid interessant, men vi får se, avslutter Lindland. 

Powered by Labrador CMS