Simen Olsen satser nå i verdens tøffeste driftingserie med sin egenutviklede Toyota Supra. Her fra NM-finalen på Sokndal i fjor, men det er tilsvarende bil han nå skal benytte seg av i Formula Drift, framfor et stort millionsatsende amerikansk team han har kjørt for

Derfor brøt Simen med ett av de aller beste teamene

Han har i stedet valgt å styre hele sjappa sjøl. Men Simen Olsen hadde ikke gjort det om han ikke hadde troen på å bli best i verden.

Publisert

DRIFTING: Nå starter også den internasjonale driftingsesongen for alvor, og amerikanske Formula Drift anses for å være den tøffeste ligaen på verdensbasis, med en miks av amerikanske førere og høyprofilerte utøvere fra resten av verden.

DRIFTING: Nå starter også den internasjonale driftingsesongen for alvor, og amerikanske Formula Drift anses for å være den tøffeste ligaen på verdensbasis, med en miks av amerikanske førere og høyprofilerte utøvere fra resten av verden.

Deriblant to nordmenn som nå har etablert seg der de siste årene. Fredric Aasbø, som vi kommer tilbake til senere, men også Simen Olsen som ikke lenger er noen ukjent rookie som glimter til med store resultater.

Følte han fikk lite «cred»

Det vil si, utviklingen i 2023 var enorm, og på et tidspunkt i finaleløpet kunne han faktisk sikret hele mesterskapet.

– Det var mye nerver der. Det var en opplevelse det. Men det er vel det man kaller å knekke under press, innrømmer Olsen overfor Parc Fermé.

Han sitter på Willow Springs-anlegget og venter på bilen sin. Nissan Silvia S15 fra Feal Suspesion er byttet ut med egensnekret Toyota Supra. Han vender altså tilbake til røttene, fra å leie seg inn i et profesjonelt team til å ta ansvaret selv.

Skilsmissen med Feal og Aurimas «Odi» Bakchis beskriver han som udramatisk, og de to har en god tone - men han legger ikke skjul på at det lå noe prestisje i bakgrunn som påvirket noe av valget. 

– Det er jo en stor sum penger for å betale for et slikt sete, for å få «arrive and drive», med en bil som allerede er fulldekket av sponsorer jeg ikke kan si nei til - uten at jeg får noen cut av den delen. Også følte vi at uansett hva vi gjorde av gode resultater, så ble det unnskyldt med at det var bilen til Odi og at man får all hjelp av Odi. Selvfølgelig så tar man ikke all «cred» aleine, man er et stort team - men alt falt tilbake på Odi. Som kanskje føltes litt ufortjent, men det er sikkert egoistisk fra min side, forteller Olsen, som har kjørt for Feal de siste to sesongene.

Én til tre millioner

Nå kommer 28-åringen fra Lillesand med en nyoppusset Toyota Supra, samme chassis som Fredric Aasbø, og tar ansvaret på egenhånd. Å drifte et slikt prosjekt koster alt fra 100 til 300.000 dollar, som kan omtrent ganges med ti i norske kroner.

Ulempen er selvfølgelig alt fokus og all strevsomhet man selv tar på seg, men fordelen er samtidig mer kontroll og ikke minst at man får profilert egne sponsorer i større grad. Sponsorene hans er for det meste amerikanske, men så er det én spesiell han trekker fram med et skjevt smil og glimt i øyet:

– Det er tøffe tider, og til og med i Amerika nå med litt spenning her og der, så er den største sponsoren vi har at dollarkursen går ned, tror jeg. Det hjelper jo litt, ler sørlendingen, og understreker at han er svært takknemlige for de faktiske sponsorene han har.

– Det er veldig mange som støtter opp på alle punkter, og vi har dekket de viktigste behovene. Men vi har foreløpig ingen gullavtale a'la Rockstar, Red Bull eller andre store ting. Dessverre.

Redd for å bli skuffet 

Likevel er de sportslige ambisjonene høye. Som nevnt, han kunne vunnet mesterskapet i 2023. Fjoråret startet enormt bra blant annet med en finale mot landsmannen Aasbø på Road Atlanta, en finale Aasbø vant men som Olsen også måtte gi tapt i på grunn av tekniske problemer.

Simen Olsen fra FIA Motorsport Games i Spania i fjor høst.

Siden gikk det dårligere, og når man nå «seedes» fra foregående plassering framfor å kvalifisere seg inn til sluttspillet, så kommer man fort i en dårlig spiral. Noe som Olsen følte, ved at han hadde dårlig utgangspunkt, møtte sterkest motstand tidlig og ofte ble slått ut i Topp 32 eller Topp 16.

Nå er alt nullstilt og fjorårets nedturer tar han med seg som læring. I tillegg har han sølvmedaljen fra Motorsport Games som den største fjæra i hatten fra 2024.

– Vi ønsker å ligge i toppen og det er der vi hører hjemme. Hadde jeg ikke sett for meg at vi potensielt kan vinne et mesterskap, så hadde jeg nok heller funnet på noe annet. Samtidig er jeg veldig realist også. Jeg kjenner meg sjøl såpass godt at får jeg store forventninger, så blir skuffelsen dobbelt så stor. Men jeg er realist og satser på topp fem, så må vi bare ta det derifra. Vi kommer til å gi full innsats i hvert eneste «run» og bare pusher på, slår han fast.

Parc Fermé kommer tilbake med mer om sesongoppkjøringen til Formula Drift, blant annet med et større intervju med Fredric Aasbø - og enda litt til.

Powered by Labrador CMS