Siste innspurt før det roer seg bittelitt for sommeren


  DEL

  Nordmenn i aksjon både innenlands og utenlands rett før fellesferien braker løs.

  Som seg hør og bør tenkte vi derfor å summere kjapt opp hva som er verdt å følge ekstra med på denne helgen.

  Selv om de fleste serier har roet ned litt for sommerferien, så er det aldri en helg i barmarkssesongen hvor det ikke rører seg med fire hjul og en sjåfør et eller annet sted.

  Lewis Hamilton fra Silverstone i fjor. (Foto: Steve Etherington)

  Formel 1 på Silverstone

  Kun ett land har arrangert samtlige Grand Prix-runder siden 1950 og det er Storbritannia. Fra 1963 til 1986 ble det vekslet mellom å arrangere runden på Brands Hatch og Silverstone, men siden 1987 har samtlige runder gått på legendariske Silverstone.

  Skal noen tukte Lewis Hamilton i år? Briten har vunnet de siste fire årene på rad, og har totalt fem seire på hjemmebane. Dersom Hamilton skulle vinne i år, så tar han rekorden fra Jim Clark som har fem seire på hjemmebane.

  Løpet starter med to treningsrunder fredag, med siste treningsrunde før kvalifisering lørdag. Løpet kjøres til vanlig europeisk tid klokken 15:10 søndag. Resultater fortløpende finner du her!

  - ANNONSE -

  (Foto: Simen Næss Hagen)

  Rallycross-NM på Finnskogbanen

  Som du kan se i omtalen vi skrev torsdag, så er det ny NM-runde på Finnskogbanen, men denne gang med vesentlig bedre værprognoser enn for 10 år siden ta tordenværet spolerte hele runden og sendte i underkant av 100 personer til legesjekk og sykehus.

  112 førere er påmeldt til runden på Finnskogbanen i Åsnes Finnskog utenfor Flisa i Hedmark. Dette er årets tredje av totalt fem NM-runder, og kampen om gullmedaljene begynner å tilspisse seg. Tre omganger kjøres lørdag, før fjerdeomgang og finaler kjøres søndag. Live-resultater finner du her!

  Stian Paulsen. (Foto: TCR Europe)

  TCR Europe på Hungaroring

  Stian Paulsen satser tungt på den europeiske TCR-serien med sin privatdrevne Cupra TCR, og denne gangen har han tatt «Sprinter’n» ned til Ungarn og Budapest. Vi er midtveis på kalenderen og løpet i Ungarn er det fjerde av totalt syv runder i år.

  Paulsen ligger på en 12. plass sammenlagt, men har glimtvis vist gode tider både på treninger, kvalifiseringer og i enkeltløp, selv om han har hatt mye uflaks. Det kjøres to løp som vanlig denne helgen, ett på lørdag og ett på søndag.

  Resultater og informasjon finner du her!

  Porsche Supercup. (Foto: Porsche AG)

  Porsche Supercup på Silverstone

  Marius Nakken fikk sin Supercup-debut på Red Bull Ring forrige helg, og fortsetter på Silverstone da Porsche Supercup samkjøres med Formel 1-rundene. I tillegg deltar Roar Lindland i ProAm-klassen som vanlig.

  Det kjøres trening, kvalifisering og løp fordelt på fredag, lørdag og søndag, og løpet kjøres i forkant av Formel 1-løpet søndag ettermiddag.

  Resultater finner du fortløpende her!

  Emil Heyerdahl foran Edward Sander Woldseth på Rudskogen. (Foto: Beng-Åce Gustavsson)

  Formel STCC på Falkenberg

  I den nordiske formelserien Formel STCC er det norsk dominans om dagen, og samtlige tre førere i Team Greenpower biter godt fra seg i serien som i hovedsak kjøres i Sverige, med et par innhopp på Rudskogen i løpet av sesongen.

  Emil Heyerdahl, Edward Sander Woldseth og Lars Solheim viser alle godt tempo, og det er førstnevnte som leder serien suverent denne sesongen. Denne gangen tar de turen til Falkenberg med trening og kvalifisering lørdag og to løp på søndag.

  - ANNONSE -

  Resultater finner du her!

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here