SimRacing-vinner satser alt på en full sesong på Nordsløyfa


  DEL
  (Skjermdump: SimRacing Grand Prix)

  Han har brukt timer og døgn med simulator-kjøring, men nå vil Sindre Setsaas får mer utløp for ratting i det virkelige liv.

  I helgen ble det ganske så prestisjefylte SimRacing Grand Prix, i regi av Norges Bilsportforbund, avgjort. Og det var 19-årige Sindre Setsaas fra Trondheim som stakk av med totalseieren etter tredjeplassen i finaleløpet på Nürburgring.

  Med det kan han kalle seg Norges beste sim-racer, og det i sterk konkurranse med andre nordmenn av høyt internasjonalt kaliber på sim-racing, i tillegg til flere profilerte bilsportutøvere fra den virkelige motorarenaen.

  LES OGSÅ: Slik vil bilsportforbundet finne et talent som aldri «får sjansen»

  Den virtuelle racingkonkurransen ble avholdt med PC-spillet iRacing som plattform, hvor samtlige kjørte en identisk Porsche 911 GT3 Cup-bil.

  – SimRacing Grand Prix har vært en morsom opplevelse. Å få kjørt mot, og også slått, mange av de som blir sett på som store racingtalenter, er veldig gøy. Heldigvis var både bilen som ble brukt og iRacing relativt kjent for meg da jeg har kjørt simracing nettopp på iRacing i rundt 1,5 år, sier Setsaas til Parc Fermé.

  - ANNONSE -

  Gokart-mester

  Han legger ikke skjul på at målet var sammenlagtseier når han nevner at han er den høyest rankede iRacing-spilleren fra Norge, men i tillegg til dette så er ikke Setsaas helt ukjent fra virkelighetens racing.

  Han har kjørt gokart i åtte år og har attpåtil ett gull, én sølv og én bronsemedalje på CVen. Premien for sammenlagtseieren i SimRacing Grand Prix er imidlertid en Shortcar-test, samt første NM-runde baneracing i samme doning, i tillegg til en pengepremie på 5000 kroner.

  Samtidig vil Setsaas ut i den virkelige store verden etter at han fikk mersmak etter to RCN-løp på Nürburgring Nordschleife i fjor. I år er ambisjonen å kjøre full VLN-sesong i en BMW 325i for Sorg Rennsport, samme bil og samme team som nordmannen Oskar Sandberg kjørte i fjor.

  – Jeg har kjørt noen runder i Racing-NM fra før også, først og fremst for å skaffe meg internasjonal racinglisens. Men etter å ha tatt sølv i gokart-NM halvveis ut i fjorårssesongen, så avsluttet jeg gokartsatsningen og kjørte istedet to RCN-løp på Nïrburgring for å skaffe meg erfaring på banen før årets VLN-satsing, sier Setsaas.

  Flere etablerte navn

  Ser vi på resten av SimRacing Grand Prix, så var det Kristian Skumlien som ble nummer to sammenlagt og kunne innkassere 3000 kroner i premiepenger, mens Carl Fredrik Hersoug kunne innkassere 2000 kroner ekstra med tredjeplassen sammenlagt.

  Konkurransen hadde også som nevnt flere godt etablerte navn fra den norske bilsportsfæren. «Best» av de mer kjente navnene ble VLN-fører Christian Krognes med en femteplass sammenlagt, fulgt av andre etablerte navn som Kenneth Gulbrandsen og Fredrik Sørlie på sjette- og sjuendeplass.

  Bilsporttalentet-vinneren i 2017, Theodor Olsen var også med, det samme var også Red Bull-profil Dennis Hauger. Disse endte på henholdsvis 17. og 15. plass sammenlagt.

  Samtlige løp er også blitt kringkastet på sosiale medier som en fullverdig TV-produksjon med kommentatorer. Opptakene kan du se under:

  Runde 1 – Spa-Francorchamps

  Runde 2 – Interlagos

  - ANNONSE -

  Runde 3 – Suzuka

  Runde 4 – Nürburgring