Petter røk mot F1-legende i semifinalen i Race of Champions


  DEL
  Petter Solberg og Juan Pablo Montoya etter fredagens semifinale-duell. (Skjermdump: Viasport +)

  Juan Pablo Montoya tok nordmannen med 17 hundredeler i nasjonscupen fredag kveld.

  I tospann med Le Mans-legenden Tom Kristensen fra Danmark, representerte Petter Solberg «Team Nordic» i nasjonscupen under første del av det tradisjonsrike Race of Champions-konseptet.

  Som de siste års tradisjoner foregår dette på en asfaltert «mikkemus-bane» inne på en større stadion, og det er Saudi-Arabia som er vertskap for årets utgave.

  Solberg og Kristensen kom seg til semifinale, etter å ha slått Team Sverige, Team Storbritannia og Team SimRacing i innledende runder.

  I semifinalen var det Team Latin-Amerika, med colombianeren Juan Pablo Montoya (tidligere F1-fører) og brasilianeren Helio Castroneves (IndyCar-fører), som var neste hinder for Solberg og Kristensen. Sistnevnte tapte første duell mot Montoya, og dermed måtte Solberg slå Castroneves for å få en tredje og siste mulighet til å komme videre til finale.

  Det klarte han, og dermed var det duket for en legende-duell mellom Solberg og Montoya. Denne tok sistnevnte med 17 hundredeler på Solberg.

  - ANNONSE -

  – Du vet, når en så gammel mann som dette… Nei, vent – vi er jo kanskje like gamle vi, flirer Petter Solberg direkte på intervjuet etter at semifinale-tapet var et faktum.

  Faktisk er Montoya nesten ett år yngre enn Solberg også, så det er nevnt. Men Solberg hyllet F1-legenden etter duellen, og hadde ingen forklaring på hvorfor han tapte.

  – Fra mitt perspektiv så er han en fantastisk fører. Og jeg kan ikke skylde på noe i dag. Det gikk ikke veien, sier Solberg, som var med å vinne nasjonscupen med Kristensen tilbake i 2014.

  I de første innledende rundene var det også duket for en særdeles spennende duell mellom Solberg og lagkamerat Johan Kristoffersson, der sistnevnte representerte det hel-svenske laget sammen med Formel 3-fører Joel Eriksson.

  LES OGSÅ: Johans 2018-plan: Rally Sweden, forsvare VM-gullet og vinne STCC
  LES OGSÅ: Så mye kjøretrening fikk han i R5-bilen sammenliknet med et VM-løp

  Denne duellen tok Kristoffersson over sin egen lagkamerat i Rallycross-VM.

  – Det er bare ett minutt du kjører her ute, og det er ingen rom for feil. Man må pushe hele veien, sa Kristoffersson.

  Solberg fleipet med sin forklaring om hvorfor hans teamkollega og regjerende verdensmester i rallycross tok ham i den interne PSRX-duellen.

  – Han er banefører fra bunn av. Jeg er rallyfører. Men det var close, men noe annet kunne man kanskje ikke forvente, sa Solberg.

  Det var Tyskland, anført av langdistansemester Timo Bernhard og DTM-mester Rene Rast, som stakk av med seier i nasjonscupen. Race of Champions fortsetter lørdag med den individuelle konkurransen i det som er bilsportens internasjonale svar på «Mesternes Mester».

  - ANNONSE -