Andreas Mikkelsen.

Dette sa Andreas Mikkelsen etter krasjen

Andreas Mikkelsen hadde endelig funnet seg til rette på asfalt, men så gikk det galt. 

Publisert

RALLY: Før årets sesong ble Andreas Mikkelsen hentet til Hyundai for å kjøre et deltidsprogram. Det innebar primært asfaltløp ettersom nordmannen ble sett på som en asfaltekspert av Hyundai.

RALLY: Før årets sesong ble Andreas Mikkelsen hentet til Hyundai for å kjøre et deltidsprogram. Det innebar primært asfaltløp ettersom nordmannen ble sett på som en asfaltekspert av Hyundai.

Det var derfor ikke veldig oppløftende når topptempoet uteble i Rally Monte-Carlo og Rally Kroatia. Så kom grusløpet Rally Polen. Andreas Mikkelsen insisterte på å få kjøre dette løpet, og med press om å levere imponerte han på løst underlag. Etter lørdagens kjøring var han nummer to, før tekniske problemer hindret pallsjansene totalt. 

Men så var det asfalten da. Mikkelsen ønsket seg egentlig flere sjanser på grus, men slik ble det ikke. Dermed ble det en lang pause frem til sesongens to siste løp på asfalt i Sentral-Europa og Japan. Nå skulle Oslo-mannen vise godt tempo også på fast underlag.

Vanskelige forhold

Andreas Mikkelsen i aksjon i Rally Sentral-Europa.

Før helgens Rally Sentral-Europa var han klar over størrelsen av utfordringen som ventet, men overfor Parc Fermé var han likevel offensiv med en ny innstilling. Og det skulle vise seg at Mikkelsen denne gangen ble komfortabel på asfalt. 

– Dette er første gang jeg har likt å kjøre bilen på asfalt, sa Mikkelsen etter SS2. Da var han nummer tre sammenlagt, og Hyundai-føreren hadde med det et godt utgangspunkt før etappene på fredag. 

Torsdag møtte Mikkelsen på problemer på SS4 da han mistet hybridkraft underveis, men det tidstapet skulle vise seg å bli hans minste problem. På den neste etappen gikk det galt da han skled av veien og inn i et gjerde, og dermed var det slutt. 

– Jeg kjørte bare av veien, forklarer Mikkelsen til Dirtfish. 

– Veldig vanskelige forhold, og en tøff etappe. Denne venstresvingen var bare litt glattere enn jeg hadde forutsett og jeg skled av veien og inn i gjerdet. Og gjerdet var et skikkelig gjerde, som du kan se, så det var for store skader på bilen til å fortsette, sa han.

Usikker på fortsettelsen

Slik han også fryktet før helgen ble det krevende å starte sent ettersom førere før den norske duoen hadde dratt med seg gjørme og blader ut i veien. 

Mikkelsen er usikker på om bilen kan repareres slik at han kan komme tilbake i løpet på lørdag. Det kan bli viktig for å vise seg frem på en positiv måte på de enkelte etappene, og eventuelle poeng på søndag vil være av stor verdi for Hyundai som kjemper om gullet i konstruktørmesterskapet. 

– Jeg vet ikke. Vi har ikke fått sett på det enda. Det skjedde for kort tid siden så vi får vente å se, sa Mikkelsen kort tid etter krasjen. 

Rally-Sentral Europa fortsetter utover fredagen, og med eller uten Mikkelsen på lørdag og søndag. Få full oversikt over alle sendetider i vår helgeplanlegger!

Powered by Labrador CMS