James Vowles sammen med Franco Colapinto etter Aserbajdsjan Grand Prix.

Williams-sjefen åpen for å låne ut Colapinto

Franco Colapinto har imponert i sine to første Formel 1-løp.

Publisert

FORMEL 1: Franco Colapinto ble kastet inn i Formel 1-sirkuset før løpet på Monza. I sitt andre løp imponerte argentineren med 8. plass like bak teamkamerat Alex Albon. 

FORMEL 1: Franco Colapinto ble kastet inn i Formel 1-sirkuset før løpet på Monza. I sitt andre løp imponerte argentineren med 8. plass like bak teamkamerat Alex Albon. 

I praksis gjenstår kun et sete på neste års grid, og mye har tydet på at Sauber vil velge mellom Valtteri Bottas og McLaren-junior Gabriel Bortoleto. Men kanskje kan Colapinto blande seg inn i kampen om det ledige setet. 

Det er som kjent ikke plass til Colapinto i Williams neste sesong ettersom Carlos Sainz kommer inn fra Ferrari, men teamsjef James Vowles er likevel klar på at Colapinto fortjener en plass på griden. 

– På to løp har han vist verden at han fortjener en plass i Formel 1, forteller Vowles til Motorsport.com

Vil snakke med Sauber

Franco Colapinto har allerede tatt flere poeng enn Logan Sargeant i Formel 1. Nå ønsker James Vowles å sørge for at han blir værende på griden.

For å sørge for at Colapinto får en plass på griden også neste sesong er Vowles åpen for å låne ut argentineren til Sauber som om et drøyt års tid blir til Audi. 

– Jeg har alltid vært overbevist om at man må la gode førere kjøre. Så vi får se om vi kan finne en måte å jobbe med Audi, sa Voweles. 

Selv om Vowles ikke tviler på at de har gått riktig vei med Albon og Sainz som teamets førere fra neste sesong ønsker han å få Colapinto tilbake på et senere tidspunkt. 

– Jeg er utrolig stolt, som en far, av det Franco har oppnådd. Jeg vil at han skal lykkes, og den rette måten å få ham tilbake her i Williams for å prestere er å sørge for at han bygger karrieren sin.

Formel 1-sesongen fortsetter denne uken i Singapore, og det med Colapinto på plass i Williams. 

Powered by Labrador CMS