Emil Sivesind fra 2. omgang på Momarken. I likhet med flere venter han med å sprette champagnen til løpet er over - selv om ingen kan ta igjen verken ham i klasse 4 eller tittelkandidatene i flere av de andre klassene.

Flere mestere er kåret – men ingen slipper jubelen løs

Allerede lørdag er det meste avgjort i både NM og norgescupen i rallycross. Uten at sjampagnen har gått i taket riktig enda.

Publisert

RALLYCROSS: For i norgescupklassene for juniorer, i NM-klassene i Supernasjonal klasse 1, klasse 2 og klasse 4 er det meste avgjort.

RALLYCROSS: For i norgescupklassene for juniorer, i NM-klassene i Supernasjonal klasse 1, klasse 2 og klasse 4 er det meste avgjort.

Den store spenningen ligger nå i klasse 3, men det kommer an på Mathias Minge. Den unge Sarpsborg-gutten plantet bilen i et spedalsk autovern i utgangen av alternativsporet i 1. omgang, og hadde også trøbbel med å sette en optimal tid i 2. omgang.

Det er en gavepakke til mesterskapsrival Thomas Bryntesson, der de er poenglikt før denne helgen. Men på hjemmebane har Bryntesson kvittert med to bestetider, og har opparbeidet seg et betraktelig bedre utgangspunkt enn Minge. Dermed ligger norsk-svensken an til matchball, men det er fortsatt omgangspoeng og finalepoeng å kjempe om til at alt håp fortsatt ikke er ute for Puma-føreren.

I historisk klasse må Amund Walle sikre seg poeng og finaleplassen gjennom fjerdeplassen også for å være 100 prosent sikker.

PS! Etter at denne saken var produsert, oppstod det en dramatisk brann i depotet. Utviklingen i den saken har du følge her!

Markus Røsrud med en beintøff forbikjøring på sin erkerival Johannes Rafoss.

Mester for andre året

Men i norgescupen for junior er det allerede avgjort. Markus Røsrud har kjørt med innsiden av hodet og «fulgt planen», som han selv sier. To bestetider gjør at han nå er i finaleposisjon til at Johannes Rafoss ikke kan ta han igjen.

Men ingen jubel i taket da Parc Fermé oppsøker ham for en kommentar.

– Det er digg, men det påvirker ikke kjøringen resten av helgen. Jeg tar løpet som et vanlig løp. Jeg kunne droppet å kjøre i morgen, men hvorfor skal jeg det, sier en ellers avmålt Røsrud til Parc Fermé.

Mats Marthinsen hadde en turbulent start på lørdagen, men fikk etterhvert kontroll.

Vil markere gullet med seier

Det samme i Supernasjonal klasse 1, selv om Mats Marthinsen fryktet at lørdagen skulle bli den møkkadagen man ikke trenger når man skal sikre et mesterskapsgull. Dynamotrøbbel som ble reddet av meterskapsrival Per Magne Svardal, etterfulgt av et uheldig sammenstøt med hans gode klassekompis Sindre Haug, gjorde at larvikingen kom på etterskudd etter 1. omgangen.

Men med en bestetid og en andretid er A-finalen sikret før fjerdeomgang er kjørt.

 – Jeg var nervøs etter 1. omgang. Samtidig var det også sport av Per Magne å låne bort deler. Så det er veldig moro. Det var viktig å få en god tid i tredje omgang nå, så i morgen blir det litt lavere skuldre, sier Marthinsen til Parc Fermé.

– Hvordan blir det å gå inn i en finale uten å ha noe å kjøre for?

– Nei, det blir som å kjøre en vanlig finale. Jeg er like spent uansett, og man vil jo gjerne vinne det siste løpet, sier 21-åringen, som vil rykke opp i klassehierarket neste år.

Lasse Aaberg kunne sikret NM-gullet ved å droppe å kjøre på Momarken. Årsaken: han er faretruende nær poengtrekk grunnet antallet reprimander. Men nå er de obligatoriske omganene fullført, og ingen kan definitivt ta ham igjen.

Kunne droppet NM-finalen

Også Lasse Aaberg har en avslappet holdning til at han matematisk egentlig hadde sikret gullet før helgen. Men risikoen for minuspoeng ved en ny reprimande gjorde at han i teorien kunne miste gullet.

– Det var aldri et tema ikke å kjøre denne helgen, sier Aaberg til Parc Fermé.

– Det er jo selvfølgelig litt skummelt, men jeg prøver å kjøre med hodet. Jeg går alltid for å kjøre «fair race», fortsetter bergenseren.

Nå er tre solide omganger gjennomført, og ingen kan egentlig ta han igjen.

Emil Sivesind vet her innerst inne at gullet er sikret. Men - overfor Parc Fermé holder han jubelen tilbake fram til finalen er kjørt.

– Moro å kjøre, da

Også Emil Sivesind nektet å juble etter en spesielt sterk 3. omgang som til slutt sikret ham en viktig bestetid. A-finalen er sikret, og verken Simen Engsvik eller Jonas Dalseth Jacobsen kan nå ta ham igjen. 

– Vi får se i morgen. Det er moro å kjøre da, sier Sivesind, klassisk beskjedent.

– Så når tenker du å juble?

– Nei, vi får sjå etter finalen. Vi får kjøre den også, legger totningen til.

Parc Fermé er på plass under NM-finalen, og kommer tilbake med flere intervjuer, reportasjer og bilder senere.

Powered by Labrador CMS