Slik besvarte Parc Fermé-leserne på undersøkelsen


DEL
Skjermdump: parcferme.no

Svært innholdsrike tilbakemeldinger fra leserne gjør at vi like gjerne vil presentere hva dere er fornøyde med, og ikke minst hvordan dere ønsker at parcferme.no skal bli enda bedre.

Tidligere i år hadde vi en spørreundersøkelse for leserne for å kartlegge leservaner og interesser. Dette var mest til internt bruk for videre utvikling av innhold og faktagrunnlag overfor våre annonsører, men samtidig synes vi det kan være fint å dele en del av faktaene med dere lesere og samtidig respondere på noen av de individuelle kommentarene.

Undersøkelsen ble gjort anonymt, som betyr at vi ikke har noe kjennskap til hvem som står bak besvarelsene.

82 besvarelser ble levert, noe vi setter svært stor pris på. Det ga et bredt og nyansert bilde over brukermønsteret til leserne, og de aller fleste besvarelser hadde også gode og konstruktive til tilbakemeldinger ved siden av de enklere avkrysningssvarene.

Hvor ofte besøkes parcferme.no?

Under følger noen relevante fakta og tall, samt kommentarer og besvarelser på flere spesifikke innspill.

På spørsmål om hvor ofte du er innom siden, svarer nesten 9 av 10 lesere at de er innom én eller flere ganger i uka. 24,39 prosent er innom flere ganger daglig, 30,49 prosent er innom én gang om dagen, mens 32,93 prosent er innom flere ganger i uka. Resten er innom enten én gang i uka eller én eller flere ganger i måneden.

Hva liker dere så å lese om?

88 prosent, eller nesten 9 av 10, foretrekker å lese norgesrelevante nyheter, og er det mest attraktive lesestoffet. 73 prosent vil lese konkrete referat fra billøpene mens nyheter fra utlandet og intervju med enkeltpersoner har et prosentnivå på henholdsvis 67 og 65 prosent av besvarelsene. Minst interessant å lese ifølge undersøkelsen er subjektive innlegg (45 prosent), som PF-bloggen for eksempel, og listesaker (28 prosent) som «Fem motorbaner du bør besøke» eller «10 tips til … ».

Hvilke grener har størst interesse?

Ikke overraskende er nordmenn flest interessert i rallycross og rally, og det fremkommer av undersøkelsen: 79 prosent følger med på rallycross mens 77 prosent følger med på rally. Formel 1 er den tredje mest interessante grenen med 45 prosent, mens racing har 32 prosent av interessen hos leserne. I underkant av 10 prosent av leserne understreker også at de har interesse for MotoGP, hvilket rettferdiggjør at denne serien per i dag er eneste motorsportgren på to hjul vi unntaksvis holder oss tidvis oppdaterte på. Superbike, nasjonal roadracing og liknende er per i dag ikke en del av vårt dekningsområde, men det kan forandre seg med utviklingen av siden og tilgjengelige ressurser på sikt. 17 prosent svarer også at de er interessert i bilcross, hvilket vi unntaksvis omtaler med enkeltkuriosaer og liknende – selv om vi per i dag ikke har ressurser til å dekke bilcross på en 100 prosent rettferdig måte. Gokart og crosskart har også minimalt respons blant leserne, hvilket igjen gjenspeiler at dette er noe vi skriver om unntaksvis.

Hvorfor oppsøker dere parcferme.no?

99 prosent, det vil si 81 av 82 besvarelser, vil «sjekke siste nytt». Positivt å vite, samtidig som vi vet hvor lista ligger da det i utgangspunktet ikke var en plan at siden skulle ha en daglig drift med konsumering av stoff. Men kunden har alltid rett, og førsteprioritet hos oss i jakten på mer ressurser er nettopp å kunne gi mer og bedre nyheter. 3 av 10 oppsøker siden for å sjekke TV-guiden, hvilket er et konsept vi håper vi kan utvikle enda mer med tiden. Per i dag er vi eneste leverandør av denne tjenesten målrettet mot bilsport, som enn så lenge begrenser seg til direktesendinger med tilgjengelighet eller interesse for norske seere. 22 prosent vil sjekke sammenlagtstillinger og terminlister, og dette er per i dag noe vi leverer på et minimum og har planer om å bli enda bedre på.

Hva er leserne mest fornøyde med?

Vel, gjennomgangsmelodien på tilbakemeldingene er variasjonen på saker, at skrivemåten er engasjerende og lettfattelig, at man er godt oppdatert og at norsk motorsport får god dekning. Sånt varmer og motiverer for å holde siden i gang.

Det legges også merke til at sakene er skrevet på egne måter, det vil si ikke noe rent gjenbruk av pressemeldinger. Det er kanskje Parc Fermés viktigste prinsipp – aldri copy-paste av pressemeldinger. Det betyr ikke at vi ikke vil motta pressemeldinger, tvert imot så vil vi ha mest mulig av dette for både å holde oss oppdaterte og få tilgang til bilder og kommentarer som frisker opp sakene. Men hovedinnholdet – det skal være genuint produsert av oss selv. Så det er meget hyggelig at dette er noe leserne også finner verdifullt!

Hva kan Parc Fermé bli enda bedre på?

Altfor mange svarer at Parc Fermé er bra nok som det er, og at man er veldig fornøyd. Veldig hyggelig – men vi er slettes ikke «bra nok». Vi kan bli mye bedre, det er derfor vi kjørte denne undersøkelsen, og det er derfor vi jobber aktivt ut mot å skaffe oss enda flere annonsører for å få enda bedre forutsetninger for å drifte siden enda bedre, og samtidig gi annonsørene et enda bedre produkt.

Flere gir uttrykk for at de ønsker seg generelt litt raskere oppdateringer, litt høyere frekvens på saker og kanskje noen live-tjenester. Det er vi ikke uenige i. Det optimale er at vi får til dette, og noen ganger har vi tid til dette – men per i dag vil vi ikke legge lista der vi ikke har noen garanti for å opperettholde kvaliteten på. Riktig enda.

Ellers er også mer racing-saker og mer videoinnhold også forslag fra flere lesere. Tips som tas imot med stor takk og som vi selvsagt ønsker å utvikle oss mer på. Ellers har vi tatt imot mange gode konstruktive tips, og alle forslag er gull verdt for oss for å utvikle siden videre.

PS! Vi hadde forøvrig flere innspill på utbedring av layouten, da denne undersøkelsen ble publisert under vår forrige, mer mørkblå layout. Vi var helt enige i dette, og overgangen til WordPress-plattformen ble gjort like i etterkant, blant annet på grunn av serverbyttet. Håper den nye layouten falt bedre i smak!

Hva skriver Parc Fermé for lite om?

Vi gjør det kort og enkelt: 28 prosent mener rally, 26 prosent mener rallycross, 21 prosent mener racing og 8 prosent mener Formel 1. 10 prosent hver av besvarelsene ønsker også mer bilcross og gokart. Det skal sies at 57 av 82 besvarte denne, det vil si 25 besvarelser som leverte blankt.

- ANNONSE -

Hva skriver Parc Fermé for mye om?

Rally, rallycross og Formel 1 vil alltid være våre tre viktigste bilsportgrener å følge. Likevel er det åpenbart at Formel 1 er noe man mener vi skriver for mye om, selv om vi har nesten 25 flere artikler om rally og så å si like mange artikler om rallycross. 35 prosent av 39 besvarelser (43 stod over) mener det er for mye F1-omtale på siden, mens rally og rallycross ligger på henholdsvis 20 og 15 prosent av svarene. Ellers presiseres 30 prosent av svarene at vi ikke skriver for mye om noe. Det er jo hyggelig å høre!

Hva så med reklame på siden? Er det innenfor?

Vi ville også ta tempen på hvorvidt reklame er uaktuelt å konsumere på siden. Dette vil være vår primære inntektskilde dersom siden skal utvikles ytterligere, og for Parc Fermé sin del så var denne delen av undersøkelsen svært oppløftende. Totalt 92 prosent av svarene syns det er bare er positivt (64 prosent) eller i det minste «helt greit, jeg bryr meg ikke så mye» (28 prosent) om det selges ut enda mer reklame på parcferme.no. 8 prosent foretrekker minst mulig reklame, men ingen valgte å benytte seg av anledningen til nulltoleranse med reklame på parcferme.no.

Betalingsmur er totalt uaktuelt for oss da vi ønsker størst mulig spredning av innholdet vi produserer, så vi søker etter inntektskilder på andre områder. Content Marketing-konseptet om å selge ut reklame i artikkelform er også aktuelt på sikt, men dette vil i så fall skilles helt og holdent ut fra vår ordinære artikkelstrøm, i en god presseskikks ånd. Nyhetene og innholdet vi produseres har ingen økonomiske påvirkninger til seg.

Flere svar og kommentarer fra oss

Som om du ikke har lest igjennom en mer enn lang nok rapport fra oss nå, så syns vi også det er fint å gi respons på et utvalg av kommentarene som leserne valgfritt fikk muligheten til å legge ved til slutt. Her var det også svært mye positivt å hente, og til alle som gir ros for siden så setter vi enormt pris på det!

Som nevnt, besvarelsene er anonyme så vi aner ikke hvem som har skrevet de kommende innleggene, men her er det noen svar og kommentarer fra oss på et utvalg av innspill fra dere:

Kommentar: Er på god vei til å ta over som favorittsiden min. Har i mange år fulgt norsk-rally.com, men den siden taper seg dessverre men denne siden blir bedre og bedre 🙂
Svar: Hyggelig å høre at vi kan bli favorittsiden din. Vi vil fremdeles anbefale deg å bruke norsk-rally.com ved siden av oss, vi føler ikke at vi direkte utkonkurrerer den siden – og dessuten har de et hatt et diskusjonsforum over mange år som er verdt å følge med på om du er rallyinteressert.

Kommentar: Dere er flinke!! Få inn noen gamle gjesteskribenter som Isdal, Bakstikkstuen, og deres to forgjengere på nett.
Svar: Gjesteskribenter og flere bidragsytere er alltid aktuelt for oss. Vi har ikke åpnet for rene debatt- og meningsspalter enda, men det er noe som er interessant å utvikle. Har du et leserinnlegg eller andre meninger du vil ytre? Send det til oss på [email protected].

Kommentar: Keep it up! Litt mer innhold på nasjonalt plan, så blir det enda bedre.
Svar: Det vil vi, stoff om nordmenn og ting som skjer i Norge vil alltid være høyt prioritert!

Kommentar: Jeg ønsker i fremtiden en app på telefon! Hvor det kommer pushvarsler om nyheter, plasseringer i de forskjellige grenene osv!
Svar: Vi liker virkelig denne ideen, men apper kan være svært kostbare å utvikle, og ikke minst drifte. To forslag til nødløsninger for pushvarsling: Legg oss til på Twitter (@parcfermeno) og aktiver pushvarslinger på våre tweets, som er direkte synkronisert med Facebook-veggen. Du kan også lagre parcferme.no på hjemskjermen – da får du i alle fall en PF-logo opp og direkte klikk rett inn på forsiden vår.

Deltok du ikke i spørreundersøkelsen da den ble publisert? Den er fremdeles åpen her dersom du har dine bidrag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here