Her innser Kim Anders Nyhus at han feilberegningen over hoppet er et faktum - og få sekunder etterpå var bilen totalskrot.

Totalvrak og to beinbrudd – men Kim Anders skal bygge seg ny bil

Ulykkesfuglen Kim Anders Nyhus er mer opptatt av å få bygd seg ny rallybil så fort som mulig enn å synes synd på seg selv.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det gikk fryktelig galt for Kim Anders Nyhus og kartleser Thea Vestli på Rally Larviks klassiske manndomsprøve - Holtebygda. Den to mil lange fartsetappen har vært en norsk asfaltklassiker i mange år, og krever sitt av mann og maskin for å komme seg gjennom med helskinnet maksineri og selvtilliten i behold.

RALLY: Det gikk fryktelig galt for Kim Anders Nyhus og kartleser Thea Vestli på Rally Larviks klassiske manndomsprøve - Holtebygda. Den to mil lange fartsetappen har vært en norsk asfaltklassiker i mange år, og krever sitt av mann og maskin for å komme seg gjennom med helskinnet maksineri og selvtilliten i behold.

Det var et voldsomt rundkast som Kim Anders Nyhus og Thea Vestli ble sendt i under en spektakulær avkjøring i Rally Larvik. Men sykehusbesøk og et par beinbrudd skal ikke stoppe ham fra å kjøre mer rally.

Men selv om selvtilliten nok ikke har fått seg noen knekk, så ble det alt annet enn helskinnet maskineri - både materalisisk og fysisk - for Kim Anders Nyhus etter de voldsomme rundkastene som de opplevde på SS5. På femte gir bommet de over linja etter et hopp, og bilen gikk kast i kast.

Såpass kraftig var ulykken at både ambulanse og politi rykket ut og opprettet sak for å klarere omstendighetene. Etter en rask sjekk på Tønsberg sykehus kunne legene konstatere at Kim Anders hadde pådratt seg beinbrudd i kragebeinet og i fotbladet, mens kartleser Thea kom seg unna med en mørbanket kropp.

Kaster fart i nytt prosjekt

Nå setter han ord på hendelsen.

– Ja, det ble en bra smell. Det er godt vi har sikre biler og utstyr, sier Kim Anders på avslappet vis til Parc Fermé, før han presiserer diagnosene.

– Ståa med oss er mørbanket. Thea er på jobb i dag, mens jeg må nok ta det med ro i noen dager med knekt kragebein og et knekt bein I fotbladet, understreker han.

Men høyhastighetskrasjen skremmer ikke mannen fra Roverud utenfor rallymetropolen Kongsvinger. 

Kim Anders Nyhus og kartleser Thea Vestli.

– Om det ikke er noe å rette opp, så bygger vi en ny, konstaterte han allerede søndag formiddag.

Mandag kunne han bekrefte at tankene allerede er mer på nytt bilprosjekt enn på sin egen helsesituasjon:

– Jada, jeg har et 940-karosseri stående klart. Så jeg vil tilbake så fort som mulig. Har jo holdt på en stund med ny bil, så nå blir det nok fart på det prosjektet, sier 34-åringen, som bare fikk et drøyt år med sin velpreparerte Volvo 940.

Lokal bilsportprofil i rundkast

Kim Anders var ikke den eneste som lagde action og overskrifter at spektakulært kaliber fra Norges eneste NM-runde på asfalt. Også hjemmehåpet Martin Kjær, rallyprofil og bror av nasjonalkongen Anders, fikk smake på vestfoldnaturen av nokså brutal art inne på SS3.

For der mistet han kontrollen og traff en skråning som sendte sin Ford Fiesta ST rundt i flere rundkast. Han og kartleser Thea Turvoll Lien ble også rutinemessig sjekket av helsepersonell, men kom seg unna uten nevneverdige etterfølger.

– Vi ble sjekka på sykehuset, det er prosedyrer på sånt. Alt er bra, men jeg er litt stiv og støl i dag, sier Martin til lokalavisen Østlands-Posten.

Han er kjent fra rallycrossen, som tidligere norgesmester og EM-fører. Nå har han lagt rallycrossen på hylla, men å følge storebrors hjulspor er absolutt noe han vurderer.

– Hadde vært gøy å kjøre igjen, rally ga mersmak. Jeg har ikke blitt redd, konstaterer han til ØP.

Powered by Labrador CMS