Terms

Personvernerklæring

1) Innledning

Parc Fermé (“vi”) er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen skal vi forklare hva slags informasjon vi mottar fra deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. 

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn og kontaktinformasjon, kjøpshistorikk eller informasjon om interesser. 

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler. Derfor forholder vi oss til den nye personvernforordningen (GDPR), som trådte i kraft i Norge 20. juli 2018.

2) Hvilke personopplysninger har vi om deg

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

• Opplysninger om deg: Informasjon du oppgir når du oppretter en brukerkonto eller bestiller abonnement, som navn og e-postadresse, og eventuelt adresse og telefonnummer dersom du foretar et kjøp. Du kan velge å gi oss mer informasjon om deg selv, som kjønn og bursdagsdato.
• Kommunikasjon: Informasjon du gir oss når du har kontakt med vår redaksjon, som eposter sendt mellom oss.
• Opplysninger om bruk på nettsidene: Vårt analyseverktøy lagrer informasjon om nettstedatferd som når du foretar et besøk, hvilke sider du besøker og så videre. Dette blir lagret som en besøks-ID opp mot din IP-adresse og ikke nødvendigvis tilknyttet ditt navn eller brukerprofil.

3) Hva bruker vi personopplysningene til

Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål:

1) Opprette brukerkonto: Vi bruker opplysninger dersom du oppretter brukerkonto, blant annet for å gi deg tilgang med brukernavn og passord, for å lagre din kontaktinformasjon og betalingsinformasjon, og for at du kan se din kjøpshistorikk. Vi får ikke tilgang til ditt passord, men har teknisk mulighet for å nullstille passord eller logge deg ut av enheter.

2) Kundeservice: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss for å yte service og administrere ditt kundeforhold.

Det rettslige grunnlaget for formål kan også være ditt samtykke, dersom du har gitt oss dette. Det kan være nødvendig for å sende deg markedsføring dersom du ikke lenger har brukerkonto hos oss, eller dersom vi sender deg markedsføring om våre samarbeidspartneres forestillinger.  

4) Hvem deler vi personopplysninger med

Vi kan dele personopplysninger med selskaper som leverer tekniske og administrative tjenester til oss, slik som IT-leverandører. Vi har avtaler med disse for å sikre ditt personvern, og disse følger også personvernlovgivningen strengt.

Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter, ved mistanke om lovbrudd.

Vi kan for øvrig dele anonymiserte opplysninger med samarbeidspartnere for blant annet markedsanalyser og tjenesteutvikling. 

5) Hvor lenge lagrer vi personopplysninger

Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. Under er en oversikt over hvor lenge vi lagrer dine opplysninger:

• Opplysninger om deg: Hvis du har brukerkonto hos oss, sletter vi opplysningene når du sier opp brukerkontoen eller hvis du har vært inaktiv i over 12 måneder. Hvis du ikke har brukerkonto hos oss, sletter vi opplysningene tre måneder etter forestillingen fant sted med mindre du ber oss om å lagre opplysninger til neste kjøp.
• Kjøpsinformasjon: Hvis du har brukerkonto hos oss, lagrer vi kjøpshistorikken din (oversikt over hvilke abonnementer, enkeltartikler og eventuelt andre tjenester) i 12 måneder i din brukerprofil. Vi sletter kortnummeret ditt tre måneder etter forestillingen fant sted, med mindre du ber oss om å lagre opplysningene til neste kjøp. Vi lagrer transaksjoner og betalingsinformasjon i fem år i henhold til bokføringsloven. 
• Opplysninger om bruk på nettsidene: Vi lagrer informasjon om din bruk av våre nettsider, via besøks-ID, hos Google Analytics.
• Opplysninger fra partnere: Vi lagrer eventuell informasjon fra samarbeidspartnere så lenge du har en aktiv brukerkonto hos oss eller så lenge du har samtykket. Vi vil slette opplysningene dersom du sier opp brukerkontoen eller brukerkontoen har vært inaktiv i 12 måneder.
• Kommunikasjon: Vi lagrer kommunikasjon med våre kunder i tre år, med mindre vi trenger å lagre det lenger, f.eks. i forbindelse med klager eller krav.
• Profileringsopplysninger: Hvis du har brukerkonto hos oss, sletter vi opplysningene når du sier opp brukerkontoen eller brukerkontoen har vært inaktiv i over 12 måneder. Vi vil slette opplysningene tidligere hvis du motsetter deg å bli profilert.

6) Dine rettigheter

Du kan ha rett til å be oss å:
• Gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger.
• Gi deg en kopi av personopplysninger om deg.
• Oppdatere dine personopplysninger.
• Slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare.
• Begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger
• Motsette deg automatiske individuelle avgjørelser, inkludert profilering.
• Gi deg opplysninger du har gitt til oss i en strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format eller, der det er teknisk mulig, be oss om å overføre disse til en annen virksomhet.
• Trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss. 

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. Ta gjerne kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om dette.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser. 

7) Cookies

Vi bruker cookies på våre nettsider for å sikre funksjonalitet på nettsiden, analysere nettrafikk og se hvilke områder på vårt nettsted du har besøkt. Vennligst les vårt eget avsnitt lenger ned om informasjonskapsler for mer informasjon.

8) Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring her. 

9) Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du benytte følgende kontaktinformasjon: 

Kontaktperson: Simen Næss Hagen, redaktør
Telefonnummer: 938 44 451
E-postadresse: post(a)parcferme.no
Adresse: Vestsideveien 5A, 3403 Lier

Om informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker cookies for å bedre brukeropplevelse og sikkerhet.

Cookies (informasjonskapsler) er små filer som ligger lagret i din nettleser eller på den enheten du bruker når du åpner en nettside. Som de fleste nettsider bruker vi cookies for å kunne gi deg en bedre, raskere og tryggere brukeropplevelse. Eksempelvis, bruker vi cookies til:

• Å muliggjøre enkelte funksjoner i systemet.
• Forbedre sikkerheten til din brukerkonto og andre brukerkontoer hos oss.
• Gi innsikt i brukeratferd for forbedring av brukeropplevelsen.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics for analysering av besøkende, og disse verktøyene kan sette cookies i nettleseren din, for å gi innsikt i brukeratferd ved bruk av nettsiden. Databehandler samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som brukes til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet og tjenesten som leveres. Eksempler på hva statistikken brukes til er:

• Informasjon om hvor mange som besøker ulike sider
• Hvor lenge besøket varer
• Hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Gjennom din bruk av systemet så kan det hende at noen av sidene inneholder tjenester som leveres av tredjeparter, slik som kart i en stillingsannonse fra Google Maps, Vimeo etc, og bruk av sider som inneholder disse tjenestene kan medføre at disse tjenestene setter ytterligere cookies. Parc Fermé/Næss Hagen Multimedia har ingen kontroll over dette, og vi anbefaler deg derfor også om å gjøre deg kjent med personvernerklæringene til disse tjenestene også.

Blokkere og slette cookies

Hvis du ikke ønsker at det skal settes cookies når du besøker nettsiden så kan du endre på dette under innstillinger i nettleseren din. Mer informasjon om dette finner du under dokumentasjonen for din nettleser. Merk at hvis du skrur av muligheten nettsiden har til å sette cookies kan det påvirke brukeropplevelsen, samt at noen funksjoner på siden kanskje ikke vil fungere.

Du kan også slette eksisterende cookies i nettleseren din. Se dokumentasjonen til din nettleser for mer informasjon om hvordan dette gjøres.

Retur- og reklamasjonshåndtering

Parc Fermé, ved Næss Hagen Multimedia som driftsansvarlig, gir regsitrert bruker tilgang til eksklusive artikler via stykkpriskjøp eller tidsbestemt abonnement i det øyeblikket betaling er gjennomført og leseren vidersendes, eller får link til med videre tilgang.

Innholdet på Parc Fermé er tilgjengelig til alle døgnets tider. Parc Fermé/Næss Hagen Multimedia tar forbehold om at avbrudd og kan forekomme uanmeldt på ubestemt tid, der årsakene kan være serverfeil, nødvendige oppdateringer av systemene eller andre forhold som oppstår utenfor Parc Fermé/Næss Hagen Multimedias kontroll.

Ved gjennomført kjøp som ikke har gitt videre tilgang til den eksklusive enkeltartikkel, må bruker varsle Parc Fermé så raskt som mulig om feilen og mangelen på leveranse av tilgang.

Ved dokumentasjon på kjøp (kjøpskvittering) og dokumentasjon på nedetid (skjermbilde eller spesifikk feilmelding), vil Parc Fermé/Næss Hagen Multimedia ta fortløpende erstatningsvurdering hvor den spesifikke artikkelen åpnes for tilgang, eventuelt gir tilgang til én – 1 – ny enkeltartikkel hvis ønskelig, eller hvor tap av abonnementstid kompenseres med forlenging av avtaletid tilsvarende tidsperiode hvor den betalte tjenesten ikke har vært tilgjengelig.

Parc Fermé/Næss Hagen Multimedia gjør fortløpende vurderinger på hvilke artikler som legges under krav om betaling og ikke, og verken lesere eller kilder kan rette krav om hvilke artikler som skal legges bak eller foran abonnementsløsningen.

Forumreglement

Vi kommer tilbake med flere retningslinjer for bruk av forumet litt senere. I mellomtiden maner vi til generell folkeskikk, og elementer som reklame, spam og annet støtende innhold vil bli slettet fortløpende.