Sindre Madsen Moe ute på den siste runden hvor hans BMW M3 fortsatt var like hel. 20 sekunder etter at dette bildet var tatt, ble bilen fullstendig smadret - og Sindre slått bevisstløs.

Slik opplevde Sindre marerittet – nøyaktig ett år siden sist

Fra nærmere 130 kilometer til null på et blunk. Og da ble det også helt svart for Sindre Madsen Moe.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: 17. september 2023, Momarken Bilbane. Sindre Madsen Moe er i ferd med å kjøre inn til en andreplass i heatet sitt i 4. omgang da han passerer målflagget med en smadret bil, spesielt på venstresiden. Bilen får såpass omfattende skader at han ikke rekker å stille til start i NM-finalen.

RALLYCROSS: 17. september 2023, Momarken Bilbane. Sindre Madsen Moe er i ferd med å kjøre inn til en andreplass i heatet sitt i 4. omgang da han passerer målflagget med en smadret bil, spesielt på venstresiden. Bilen får såpass omfattende skader at han ikke rekker å stille til start i NM-finalen.

15. september 2023, Momarken Bilbane. Nesten nøyaktig ett år etterpå er Madsen Moe på plass på hjemmebane igjen etter å ha levert en solid sesong i toppklassen av norsk rallycross. Det er 1. omgang lørdag, og Madsen Moe har akkurat gjort en ørliten feil i søndre sving og sluppet Espen Håkelia forbi seg. Når han nå setter fart mot «broa» før dumpa ned mot mål, så vipper bilen opp på to hjul. Sindre svinger mot for å få bilen ned. Og da går det rett fram i autovernet før han tipper rundt. 

– Etter det husker jeg ikke så mye, sier Madsen Moe til Parc Fermé.

Ambulansen var raskt på plass, og det krydde av folk rundt Sindre Madsen Moe og hans vrak av en BMW M3 etter sammenstøtet i 1. omgang sist uke. I dette momentet hadde Sindre akkurat rukket å komme seg etter at han ble slått bevisstløs etter bråstoppen.

Bevisstløs og kramper

Bevisstløsheten var et faktum i noen sekunder. Banemannskap og etterhvert helsepersonell rykker raskt ut til bilen hvor Sindre sitter rolig i bilen. Deretter viser han noen krampetendenser.

Det var ingen grunn til å ta noen sjanser. Fram med båre og nakkekrage, og Sindre skulle løftes ut av bilen. Alt for å være på den sikre siden. Situasjonen framstår likevel som dramatisk og alvorlig når ambulansen blinker i blålysene og det kryr av mannskap rundt bilen for at Sindre skal bæres ut uten at nakken skal belastes et eneste gram.

– De var redd for nakke og sånt. Jeg hadde  litt kramper og diverse. Men jeg husker at de bar meg ut, forteller Madsen Moe.

Mens Sindre blir lagt på båre, forsikrer storebror Morten både mamma Mari Ann og stefar Glenn at alt går fint etter forholdene for 23-åringen.

Storebror Morten, som selv er blitt ufrivillig kjent for den svært brutale krasjen på Lånkebanen for ni år siden, var raskt frampå. Det samme var mamma Mari Ann, og stefar Glenn Mellegaard, sistnevnte som forøvrig også er president av Norges Bilsportforbund.

Morten viste klare optimistiske tegn.

– Dette kommer til å gå bra, uttrykte han tydelig etter å ha hatt kontakt med lillebror.

Ett døgn etterpå, og noen timer etter at han ble skrevet ut fra Kalnes sykehus, møtte vi på Sindre. Medlem av en av Norges mest uheldige bilsportfamilier. Totalvraket to år på rad, attpåtil på hjemmebane, i toppklassen.

Deja vu-tanken streifet Sindre fort. Nå er han usikker på egen motivasjon av å løpe atter en maraton, for andre året på rad.

– Nja, nei.. Skal jeg tilbake igjen, så er det for å være i toppen. Det er det med bilen om det er noe vits å begynne på den. Å få den rett igjen. Det er noen tusen timer før den er kjørbar igjen. Det koster mye penger og tid, så får vi se om det kommer noen greie løsninger, sier 23-åringen.

Likevel har 2024-sesongen vært en sportslig opptur. Det startet enormt bra med andreplass etter omgangene, etterfulgt av tredjeplass i A-finalen, var absolutt et høydepunkt i det som anses å være ett av norsk bilsports hardeste klasser. Etterfulgt av en ny A-finale på Gol, før rundene på Flisa og Vikedal ble tøffere.

Forsinket etter depotbrannen

Sesongen skulle få et verdig punktum på hjemmebane. I stedet ble det altså et nytt vrak for andre året på rad, sykehusbesøk og en sjetteplass sammenlagt i mesterskapet. Og en forsinket utskrivelse fra sykehuset.

Depotbrannen på Momarken samme kveld satte Sindre i kø for legeevalueringen som trengtes for at han skulle få av seg sykehuspysjen og klippe av båndet rundt håndleddet.

– Ja, det stemmer. Vi skulle egentlig ha en evaluering klokken ni, men ble i stedet halv 11. Da måtte de rigge klart til alle de som kom med røykskader fra brannen, sier Sindre, som vendte tilbake til depotet dagen etter med en bandasje rundt håndleddet.

Men alt gikk bra. Nå sitter han igjen med en skrotet bil. Selv om motivasjonen var raskt på bunn, så fins det muligheter. Men det handler om tid og penger. 

Powered by Labrador CMS