Jørgen Eriksen under EM-runden i Sverige tidligere i år.

Slik opplevde Jørgen sin første EM-seier

Sesongen ble avsluttet på best mulig vis for Jørgen Eriksen. Nå håper han å kunne videreføre den internasjonale karrieren. 

Publisert

RALLY: Denne sesongen har ikke Jørgen Eriksen bare vært i aksjon innenfor landegrensene. I år har Kongsvinger-mannen også vist seg frem på den internasjonale scenen som kartleser for svenske Calle Carlberg. 

RALLY: Denne sesongen har ikke Jørgen Eriksen bare vært i aksjon innenfor landegrensene. I år har Kongsvinger-mannen også vist seg frem på den internasjonale scenen som kartleser for svenske Calle Carlberg. 

De to har kjørt i juniorklassen i Rally-EM, og sist helg ble sesongen avsluttet med polske Rally Silesia. Der slo den norsk-svenske duoen til med sin første EM-seier. 

– Jeg har aldri vunnet på det nivået før, så det var en rar følelse. Det var utrolig stas, forteller Jørgen Eriksen til Parc Fermé.

Full gass

Rally Silesia endte på best mulig vis for Jørgen Eriksen og Calle Carlberg.

Eriksen og Carlberg har stått på pallen flere ganger denne sesongen, men å endelig kunne stige helt til topps var naturlig nok noe litt annet. Etter seier på 9 av 14 enkeltetapper var det all grunn til å feire en imponerende seier. 

– Vi har kommet på andreplass tre ganger tidligere denne sesongen, som i seg selv er veldig bra, men å stå på toppen er noe helt eget. Det var en spesiell følelse å stå helt øverst, forteller Eriksen. 

Før helgens løp var det allerede klart at gullet var utenfor rekkevidde, og for Carlberg og Eriksen handlet det derfor om å sikre sølvetmi juniorklassen. 

Samtidig åpnet det seg en mulighet for å gi full gass uten å tenke like mye over konsekvensene som før.

– Vi har kjørt med tanke på mesterskapet i hele år og kanskje hatt litt margin med tanke på det, så når gullet var ute av rekkevidde var det bare å kaste alle hemninger. Det var kult å klare det også.

Stort press

Gullhåpet ebbet ut i takt med en punktering i sesongens nest siste løp i Wales. I junior-EM kan man stryke et løp, men de fikk ikke muligheten til å stryke dette resultatet. 

Årets første runde i Ungarn endte nemlig med brutt løp, og siden den gang har de kjempet med kniven på strupen i visshet om at de ikke hadde råd til store feilskjær. 

– Det gikk en faen i oss etter Ungarn. Da visste vi at vi måtte fullføre resten, og det var et press hele veien. Vi klarte det bra og la press på de andre, men så punkterte vi jo i Wales så da var det dessverre kjørt, sier Eriksen. 

Etter en perfekt avslutning på sesongen er nå det store spørsmålet hva som venter rundt neste sving for Eriksen, som drømmer om å leve av bilsporten. Hadde de tatt gullet ville det medført fiansiering av en sesong i junior-VM, men siden det ikke gikk er målet nå å få på plass en ny sesong i EM. 

– Akkurat nå har jeg ikke noe godt svar på det. Jeg håper jo selvfølgelig at vi kan fortsette internasjonalt. Calle er et stort talent og jeg har veldig lyst til å være med på reisen videre. Han er ekstremt dyktig og det største talentet jeg noen gang har kjørt med. Jeg unner han virkelig å ta det videre, men til syvende og sist handler det om budsjett og penger, forteller Eriksen. 

Uansett er ønsket å fortsette samarbeidet med svenske Carlberg.

– Jeg håper det. Rally er rally, man vet aldri, men det er det vi vil, slår han fast. 

Powered by Labrador CMS