Saudi-Arabia Grand Prix går som planlagt til tross for rakettangrepet like ved banen
Natt til lørdag ser det nå ut som om det er enighet om å fortsette Grand Prix-helgen i Jeddah, til tross for rakettangrepet på Aramco-anlegget rett ved banen.
FORMEL 1: Etter at det først så ut som om det var enighet om å kjøre som planlagt, gikk fredag kvelds førermøte over i noe som lenge så ut til å stoppe løpshelgen i Saudi Arabia.
Det er den Sjia-muslimske opprørsgruppa Houthiene som står bak angrepet, som er en del av en offensiv fra gruppa som har tilhold i Jemen.
Oljeanlegget som eies av F1-sponsor Aramco ligger rett under en mil fra banen i Jeddah, og skapte selvsagt uro da den tunge mørke røyken kunne sees mens dagens første trening ble kjørt. I følge Reuter ble to oljetanker truffet, men ingen mennesker skal ha blitt skadet.
Møte til langt på natt
Før dagens andre trening, ble det avholdt et møte med alle team og førere, og etter dette møtet kom det en uttalelse fra Stefano Domenicali og FIA-president Mohamed Ben Sulayem, som bekreftet at man var blitt enige med å fortsette løpshelgen som planlagt.
Dramatikken var imidlertid ikke over. Etter dette ble førerne sittende igjen og diskutere, og det er ingen tvil om at mange av dem var sterkt skeptiske til å gjennomføre helgens løp.
Sikkerheten skal ha blitt styrket, men myndighetene i Saudi-Arabia er overbevist om at F1-løpet ikke er et mål for nye angrep.
– Vi hadde et møte med landets ansvarlige sikkerhetsmyndigheter, og vi har hatt møter med teamsjefer og førere. Målet deres er et oljeselskap, ikke sivile og heller ikke arrangementet, sa FIA-president Ben Sulayem.
Teamsjefene unisont enige
På dette tidspunktet sa også teamsjef i Mercedes, Toto Wolff, bekreftet at det hadde vært et godt møte.
– Teamsjefene har blitt forsikret om at vi er sikre her.
På spørsmål om avgjørelsen var enstemmig svarte Wolff:
– Blant teamsjefene, ja.
Kollega i Red Bull, Christian Horner, sier at om de hadde avlyst løpet ville det vært å gi etter for terroristene.
– Sporten må stå sammen. All terrorisme må bekjempes, og vi skal ikke bli presset inn i en situasjon som dette, det er ikke akseptabelt, sa Horner.
Førerne var tydeligvis ikke tilfreds, men nærmere fire timer senere ser det altså nå ut som om man har blitt enige.