Ryan Blaney har tidligere utalt at han ikke liker å feire seiere med «burnouts», og sammenligner det med at man ikke gir hesten juling etter seiere i travløp.

NASCAR Cup-serien:

Ryan Blaney sikret sin første NASCAR-tittel

9 år etter at faren hans kjørte sitt siste løp i mesterskapet, klatrer Ryan Blaney ut av bilen som rykende fersk NASCAR-mester.

Publisert

NASCAR: Og det sier vi helt bokstavelig, for Ryan Blaney er ikke typen til å sette bilen i førstegir å la turtallsperra slå til stor entusiasme fra publikum. Men denne bragden var mer enn verdig nok til å kunne «slå i hjel løpshesten».

Til en NASCAR-finale å være, var løpet i seg selv lite innholdsrikt. Men mesterskapskandidatene bydde til dans flere ganger. Mest merkverdig var kampen mellom nettopp Blaney, Kyle Larson og årets mestvinnende fører, William Byron da det nærmet seg slutten.

Tidligere i løpet punkterte nemlig nummer fire av tittelkandidatene, Christopher Bell, og møtte veggen med et brak, som endte hans mesterskapssjanse for i år.

Når det var tid for dagens siste omstart ble det en neglebitende kamp mellom de tre gjenværende førerne som kunne kjempe om tittelen. Men kampen om å være først om mesterskapet ofret sjansen til å ta førsteplassen i løpet.

Tross det høye løpstempoet i sluttfasen, klarte ikke Blaney å ta igjen Ross Chastain, som endte med å vinne årets siste NASCAR-løp.

En spesiell dag ble det også for veteranfansen. Kevin Harvick takket nemlig fansen for følget etter å ha vært aktiv utøver de siste 30 årene.

Harvick sitt gjennombrudd kom dessverre som en direkte konsekvens av den fatale ulykken under Daytona 500 i 2001 som tok livet av Dale Earnhardt. Kun tre løp etter hans første start, vant han over Jeff Gordon i en av tidenes mest minneverdige avslutninger.

23 år og 826 starter i toppklassen av NASCAR, kan han avslutte karrieren med god samvittighet etter å ha sikret én mesterskapstittel i 2014, 60 seiere og 442 topp-ti-plasseringer.