Vinterløpene har gitt Simon enda mer optimisme og selvtillit

DEL
Simon Wågø Syversen med sterk kjøring gjennom den nordiske vinterserien i rallycross. (Foto: Simen Næss Hagen)

Simon Wågø Syversen har hentet verdifull kjøretrening og ekstra selvtillit med bronsemedaljen i Academy-klassen denne vinteren. Framover er det RX2 for alle pengene for fjerde sesong på rad.

Han skulle testkjøre litt med finske Jussi Pinomäki, som drifter bilene som blir brukt i utviklingsklassen RX Academy og også er grunnlegger av Syversens team Set Promotion. Samtidig fikk han muligheten til å kjøre den første av de fire rundene i RallyX on Ice, eller den nordiske vinterserien vi har kalt den.

I Östersund klinte Hamar-gutten like gjerne til med seier og slo flere profilerte førere, som blant annet Oliver Solberg som gjorde et gjesteinnhopp her. Og da kunne Syversen ikke stoppe der.

Takknemlig

– Han hadde en ledig plass slik at jeg fikk muligheten til å kjøre resten. Det er jeg utrolig takknemlig for, sier Simon Wågø Syversen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Fra Indy 500 til Fuglehaugen – et bakvendtland for Helio (42)
BILDESERIE: RallyX on Ice Gol

I finalerunden på Gol i helgen kjørte han også meget godt, men måtte til slutt nøye seg med en femteplass i finalen. Likevel ga det bronse sammenlagt i klassen der samtlige kjører en identisk Renault Clio med en turbomotor på 220 hestekrefter.

- ANNONSE -

Nytt, men likevel ikke ukjent terreng for Syversen.

– Neida, på mange måter er den som å kjøre en Super 1600-bil som jeg har kjørt før. Annerledes er det med turbotrykket og i starten må man være veldig forsiktig med clutch og gass, sier Syversen.

Studerer ved siden av

Kjøretreningen nå i vinter har vært gull verdt. Rallycross er primært en barmarksport slik at vinterperioden ofte brukes på andre ting. Planen i år er å fortsette som før, med full RX2-serie som samkjøres med verdensmesterskapet i rallycross.

– Det har vært veldig fint å komme igang så tidlig. Man bruker ellers mye tid på å finne penger og gjøre andre ting. Budsjettet er ikke helt i boks enda. Klassisk den, ikke sant? Men det har gått hvert år til nå, i hvert fall, sier 25-åringen.

(Foto: Simen Næss Hagen)

– RallyX on Ice har vært en god oppladning inn mot sesongen, vil vi tro?

– Helt klart. Det er fint å begynne på nytt etter i fjor, og det å få denne starten bygger mye selvtillit og god fart.

– Hva gjør du fram til sesongstarten til våren?

– Må vel finne litt mer penger da. Men jeg studerer 75 prosent på BI også. Så det skal bli godt å komme tilbake til en normal hverdag igjen, sier Syversen.

LES OGSÅ: RX on Ice-vinneren: – Verdens beste nivå med disse bilene
LES OGSÅ: – Godt å kunne si at jeg har slått Norges neste rallystjerne