Verdensmesteren får fabrikkstøtte fra Audi Sport


DEL
Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

VM-tittelen skal forsvares i år på skikkelig vis fra den svenske multikunsteren.

Knapt en uke har gått siden Petter Solberg lanserte sine omfattende Volkswagen-planer for sesongen, før en ny nyhet fra Tyskland og Sverige skulle ta rallycross-fansen med storm.

Mattias Ekström og hans team EKS vil forsvare VM-tittelen fra i fjor, i både fører- og team-mesterskapet, med enda mer støtte fra Audi Sport-fabrikken i Tyskland. For selv om han har hatt tilgang til deler og leverandører gjennom Audi Sport allerede, skal motorsportavdelingen i Ingolstadt nå også få en sentral finger med i spillet hva gjelder den videre utviklingen av selve bilen. En fabrikk som har enorm kompetanse hva gjelder å konstruere racerbiler i topp klasse.

– Vi innser at det blir ekstremt vanskelig for EKS å holde det gående på egenhånd mot de større fabrikkstøttede teamene, så vi velger nå å intensivere vårt bidrag til rallycross-VM, sier Audi Sport-sjef Dieter Gass ifølge mesterskapets offisielle nettsteder.

Ekström bekrefter dermed at han stiller til start i samtlige 12 runder i rallycross-VM i sin Audi S1.

– Da vi bygde opp EKS, drømte vi om å bli verdensmestere, og på tre år så klarte vi det. Vi har også drømt om å få støtte fra Audi for å holde oss på topp og kjempe for flere mesterskap. Og nå har vi fått det også, sier en svært fornøyd Ekström.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Lot seg ikke skremme av brøytekanter og trange veier