Verdensmesteren er usikker på framtiden i Rallycross-VM


DEL
Mattias Ekström har fått litt å tenke på. Selv vil han fortsette i VM, men kan ikke garantere at EKS-teamet eksisterer neste år. (Foto: Simen Næss Hagen)

Audiene er til salgs. Og nå vet ikke Mattias Ekström om EKS-teamet blir å finne på startstreken neste år.

I inngangen til helgens VM-runde i Frankrike, kan den britiske motorsportavisen Motorsport News fortelle at Mattias Ekström per i dag står på bar bakke med tanke på hva som skjer neste år.

I alle fall gir han uttrykk for at det ikke er noen garanti for at teamet som han har bygd opp siden 2014, EKS, stiller til start neste år. Og det kan påvirke hans veivalg videre, ettersom han først og fremst er DTM-fører, VM-tittelen i rallycross til tross.

– Jeg vil gjerne fortsette, men jeg vet ikke om vi fortsetter. Jeg skulle gjerne fortsatt med rallycross i noen år til, men fra et teamperspektiv så er historien en annen. Jeg vet ikke om vi kommer til å ha det som trengs for å være her neste år, sier Mattias Ekström til motorsportavisen.

Enn så lenge ligger han på 3. plass sammenlagt i mesterskapet, og har fått en tøffere utvikling på sesongen etter at han åpnet året med et hattrick.

LES OGSÅ: Denne bilen skulle egentlig fått sin debut i helgen
INFOSENTER: Rallycross-VM

- ANNONSE -

DTM-punktum innenfor rekkevidde

Og DTM-karrieren legger han ikke skjul på er på hell, spesielt med tanke på at Mercedes også trekker seg fra mesterskapet.

– Som fører så vil jeg fortsette i rallycross. Hvis jeg svarer på vegne av meg som fører, så kan jeg se for meg at DTM-karrieren avsluttes i 2018, sier han videre.

For han understreker tydelig at rallycross er noe han virkelig elsker.

– Når jeg sitter i bilen og kjører ut på banen, så elsker jeg hvert eneste øyeblikk fordi dette er de beste bilene. Og racingen er veldig bra, sier han.

Alle Audi-ene til EKS er til salgs, bortsett fra denne. (Foto: Simen Næss Hagen)

Beholder sin egen bil

Bilene er også til salgs, via en eBay-auksjon blant annet, kunngjorde EKS-teamet torsdag. Men Ekström beholder bilen han selv kjører.

– Å selge bilene blir ikke enkelt for oss. Det er derfor min ikke er til salgs. Jeg er ikke gift, så dette er kona mi. Så, hvis vi skal fortsette, så må vi bygge nye biler, men akkurat denne vil jeg beholde fordi det er altfor mange følelser knyttet til den, sier den regjerende verdensmesteren.

LES OGSÅ: Derfor ligger han an til å vinne VM med særdeles god margin

Peugeot-Hansen også usikre

I Loheac-depotet ble det også kjent at Team Peugeot-Hansen ikke har konkretisert noen planer enda, all den tid avisen spekulerer i hvorvidt også Peugeot-teamet er på vei ut.

– Hvis vi ser mot vinteren, så vet jeg ikke hvordan framtiden ser ut. Men selvfølgelig, hvis vi skal være her neste år, så må vi gjøre noe gjennom vinteren for å utvikle oss. Det er vanskelig å si eksakt hva, vi har gjort vårt beste denne sesongen, vi har en god bil som fungerer veldig bra, og det har fremdeles ikke vært nok, sier teamsjef Kenneth Hansen til avisen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here