USA tildeles VM-runde – Hockenheim ryker ut


DEL
Dette løpet blir borte fra kalenderen neste år. (Foto: Simen Næss Hagen)

Ny, kjent Formel 1-bane blir arena for rallycrossens verdensmesterskap.

Terminlistene for neste års Rally-VM og Formel 1-mesterskap er allerede satt, og i morgen skal kalenderen for Rallycross-VM offentliggjøres. Og Parc Fermé vet allerede nå at det blir forandringer av den interessante sorten.

Det største forandringen er at USA blir å finne på VM-kartet. Og ikke på hvilken som helst bane.

Sjekk ut de foreløpige terminlistene for 2018-sesongen her!

Langtidskontrakt

For mens F1-sirkuset i går hadde destinasjon Circuit of the Americas i Austin, Texas, så vet vi nå at samme arena blir vertsskap for verdensmesterskapet i rallycross neste år. Fra før har VM-sirkuset kjørt i Canada siden 2014, og i morgen blir det klart at Nord-Amerika får et løp til på plakaten.

Vi kjenner ikke til den spesifikke datoen, men det skal være skrevet under en kontrakt over flere år mellom IMG og den amerikanske arrangøren, og det skal etter det vi kjenner til konstrueres en bane i område sving 12 til sving 16, for den som måtte være lokalkjent.

- ANNONSE -

Circuit of the Americas. (Foto: pedrik/Flickr)

Det er blitt tidligere arrangert X Games og Global Rallycross, det amerikanske mesterskapet, på denne banen, men slik vi forstår så skal ikke VM og det amerikanske mesterskapet ha noen form for samarbeid eller samkjøringer i forbindelse med dette løpet. Dog er det å forvente at flere amerikanere vil stille opp wildcard-førere på hjemmebane.

Estering lever videre

Men COTA-banen i Texas vil ikke utvide kalenderen i neste år. I stedet må Hockenheim-arenaen takke for seg, da det er Estering som blir prioritert av de to tyske rundene vi har hatt siden 2015. Dermed er VM enn så lenge historie på den legendariske Formel 1-banen sør for Frankfurt, mens dette da altså erstattes av en amerikansk runde i verdensmesterskapet.

Det er dog ikke første gang at en racingbane med konstruerte grussløyfer ikke får forlenget levetid i rallycross-VM. Både Tyrkia (Istanbul Park), Italia (Franciacorta) og Argentina (Rosario) har vært vertsskap for rallycross-VM, men etter 2015-sesongen forsvant begge løpene fra kalenderen. Nå er det altså klart at Hockenheim lider samme skjebne, selv om Tyskland som nasjon fremdeles beholder ett løp.

Etter det vi kjenner til vil de aller fleste løpshelger forbli hos de fleste arrangører, men tirsdag 24. oktober vil altså kalenderen for Rallycross-VM offentliggjøres i sin helhet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here