Trippel norsk i Belgia – sikret karrierens første RX2-seier


DEL
Ben-Philip Gundersen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Ben-Philip Gundersen, Sondre Evjen og Henrik Krogstad reddet æren da Touringcar-førerne sviktet.

23-åringen fra Solør har prestert godt gjennom hele helgen og fra bakerste startspor viste Gundersen sterk og smart kjøring.

Han snek seg inn på innersvingen i starten da samtlige driftet ut, og da Jami Kalliomäki rotet det til runden etterpå – så var det duket for trippel norsk for første gang i RX2-historien.

Sondre Evjen tok tidlig alternativspor, og hang godt på William Nilsson, som senere måtte gi tapt for de norske gutta da det var hans tur i «jokeren». Og med Henrik Krogstad på tredjeplass, så var det to palldebutanter i klassen, og dermed en meget god norsk innsats da det gjaldt som mest.

– Jeg var heldig i starten da de andre krasjet. Ellers hadde jeg en god joker i tillegg, og etter det var bare å kjøre, sa en lykkelig og lettere målløs Gundersen i målgang.

Vasily Gryazin, helgens mest overlegne fører innledningsvis, ble stående i starten, noe som gjorde veien enklere for de norske.

- ANNONSE -

Dette var også en god trøst for det norske flagget med tanke på at nordmennene sviktet pallen i Touringcar-klassen.

Der var det svenske Fredrik Salsten som vant foran Steve Volders og Daniel Lundh, mens det ble trippel norsk fra fjerdeplass med Per-Magne Røyrås, Sivert Svardal og Camilla Antonsen i finalen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here