Toppklassen i full klinsj – slik endte det på Finnskogbanen


DEL

Nesten alt som kunne skje i Rallycross-NM, skjedde i løpet av NM-runden i Solør.

Hele lørdagen var det rullinger, bergninger og masser v action, og dette toppet seg med drama i A-finalen i den største klassen, klasse 4, der hele fire av seks biler ikke fikk fullført finalen.

I en kamikaze-smell i første sving ble Jonas Dalseth Jacobsen, Terje Morstad, Herbjørn Haug og Hans-Jøran Østreng, og sistnevnte ble også formelt diskvalifisert fra finalen etter det som skjedde.

Finalen ble rødflagget og startet på nytt, og i mål vant Kim Åvar Meland overlegent foran Thomas Tørnby, mens NM-leder før helgen, Dalseth Jacobsen, fikk tredjeplassen selv om han brøt.

Smellen kan dere se i Injections TV-sending innebygd øverst i denne saken fra 2:01:16.

Men for å ta resten kronologisk. I Shortcar-klassen var det Mats Ørstad som vant foran Steinar Klev og Thor Gunnar Hagen, mens det var Trond Simen Larsen som vant juniorklassen foran Steffen Hansen og Roar Presthus.

- ANNONSE -

Martin Kjær tok sin andre seier på rad i klasse 1.
Martin Kjær tok sin andre seier på rad i klasse 1. (Foto: Simen Næss Hagen)

Over til klasse 1, og hjemmefavoritten Espen Isaksætre slet voldsomt på hjemmebane denne helgen selv om farten i A-finalen så ut til å være god etter at han driftet ut i starten. Men så glemte han alternativsporet og ble plassert sist selv om han kjørte først over mål.

Dermed var det Martin Kjær som vant for andre runden på rad, foran Christian Hobæk og Robin Bakke Andresen.

I klasse 2 ble det en gledelig hjemmeseier i gjesteopptredenen fra Ben-Philip Gundersen, som ellers satser i RX2 i år. Det ble en internasjonal snitt over pallen i denne klassen denne helgen, da EM-fører Jan-Emil Wilsberg ble nummer to foran den nybakte europamesteren Sivert Svardal.

I klasse 3 ble det en sterk seier for Jørgen Syversen, årets første for østfoldingen, foran Fredrik Ågedal og Thomas Hårberg.

Samtlige resultater kan du finne her. Parc Fermé kommer tilbake med bildegalleri senere…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here