Sterk norsk åpning i Belgia – nykommerne overrasker

DEL
Jan Emil Wilsberg i godt driv på belgiske Mettet i sesongåpningen for blant annet Touringcar-klassen. (Foto: Johnny Loix)

Ben-Philip Gundersen og Jan Emil Wilsberg snuser på tetstriden på første forsøk.

Fredag ble første omgang for Touringcar og RX2 kjørt på den belgiske Mettet-banen, og det var en god åpning av de norske førerne.

I RX2, hvor samtlige kjører identiske Supercar Lites-biler, var det kanskje noe overraskende Ben-Philip Gundersen som ble beste nordmann. 23-åringen fra Solør i Hedmark kjørte inn til en sterk andretid, i det som er hans første fulle sesong i RX2.

Disse førerne skal sette nordmennene på prøve i Q1

Fra før har Gundersen kjørt ett løp i RX2, i Höljes i fjor, uten stor suksess, men etter en god vinter ser det ut til at han har fått fart på vogna. Snaue tre tideler var han bak raskeste mann, Vasily Gryazin fra Russland.

– Bilen fungerer fint, men vi har litt å hente på rundetidene i forhold til noen av de andre sjåførene. Vi tar med oss det positive fra i dag, og jobber videre på det, sier Gundersen til Parc Fermé.

- ANNONSE -

Fornøyd med finaleplass

Han har fått blod på tann, selv om han er realist og kjenner at det er mer å hente. Likevel legger det ingen demper på ambisjonene denne helga.

– Målsetninga er alltid å være øverst på pallen. Men i førsteomgang er jeg fornøyd hvis jeg kommer til finalen, og etter det kan alt skje igjen, sier han.

Vi hadde flere sterke prestasjoner i RX2 på åpningsdagen. Glenn Haug kjørte inn til fjerdetid, med Henrik Krogstad hakk i hel. Videre fulgte Simon Syversen på en 10. tid, mens Sondre Evjen, kanskje noe skuffende, er å finne helt nede på en 13. plass.

Jan Emil Wilsberg. (Foto: Johnny Loix)

Wilsberg beste nordmann med bakhjulstrekk

I den norsk-tunge Touringcar-klassen er det også en nykommer som overrasker. Jan Emil Wilsberg har mest erfaring fra NM med begrenset erfaring fra EM-serien, men i sitt første forsøk denne helgen så klinket han til med tredjetid som beste nordmann.

Steve Volders og Daniel Lundh er å finne foran ham på listen, mens norskerekka fortsetter bak Wilsberg med Sivert Svardal, Camilla Antonsen, Kenneth Johansen, Ole Morten Tangen og Per-Magne Røyrås hakk i helg.

Til helgen finner enda flere nordmenn veien til startstreken

– Det er veldig godt å sette en god tid i Q1 og vise at jeg har tempo inne. Vi har plundret litt med clutch i dag, så å få til dette var veldig godt. Nå skrur vi opp tempoet til imorgen, sier Wilsberg til Parc Fermé, som håper å kunne kjempe om finaleplass og seier i klassen.

De svakeste nordmennene er Daniel Holten og Fredrik Magnussen på en 10. og 11. tid. Både Holten og Magnussen melder om tekniske problemer som de skal jobbe med for å få rettet på til lørdagen.

Petter Solberg med fjerdetid på treninga. (Foto: Simen Næss Hagen)

Petter beste nordmann

Supercar-gutta kjørte også treningsrunder på fredag. I VM-klassen er Petter Solberg beste nordmann med en fjerdetid, halvsekundet bak Mattias Ekström som satte bestetid. Ekströms norske teamkompis, Andreas Bakkerud, er nede på en åttendetid, over åtte tideler bak Audi-kollegaen.

I EM-klassen er Thomas Bryntesson bestenordmann på en syvendetid med Kjetil Larsen som nest beste nordmann, bare tidelet bak Bryntesson. De har dog hele sekundet opp til Anton Marklund i tet, med Supercar-debutant Cyril Raymond på en nest beste tid.

Anders Bråten og Ola Frøshaug var å finne nede på henholdsvis 19. og 22. tid etter treningskjøringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here