Sondre tok innersvingen på alle på hjemmebane

DEL

Den norske runden i «RallyX On Ice» ble en stor suksess for helgas største hjemmehåp.

Med beintøff kamp fra amerikanske Mitchell De Jong, som vant den første runden av RallyX On Ice i Söderhamn, var det unggutten i rødt som virkelig satte farge på et vellykket arrangement på Fuglehaugen Motorsenter utenfor Gol.

«Evjen kung på hemmaplan», skriver den offisielle nettsiden for mesterskapet. For er det ett sted det er ekstra viktig for Ål-gutten Sondre Evjen å vinne, så er det nettopp på Gol.

– Veldig moro, var dette! Jeg hadde gode starter som var veldig viktig, også var det viktig at jeg klarte å holde trykket oppe i tet, sier Evjen til Parc Fermé.

19-åringen kjørte hele den såkalte Lites-serien i fjor, som i år har fått tilnavnet RX2. Og det er disse bilene som er toppklasse i RallyX On Ice, som har sitt utspring i det nordiske rallycrossmesterskapet.

LES OGSÅ: I helga kjøres det vinter-rallycross på norsk jord

- ANNONSE -

NMK Gol-føreren har tilbrakt timer og dager på Fuglehaugen Motorsenter og forstod at han hadde en fordel i forhold til konkurrentene før lørdagens batalje.

– Det er absolutt men fordel å ha kjørt banen endel. Og en bane som Fuglehaugen trodde jeg det skulle ta litt tid før de andre førerne traff godt, men de fleste tok den overraskende lett, sier Evjen.

Nå går han all-in for å vinne vinterserien sammenlagt. Finalen i Rally X On Ice går i svenske Östersund kommende helg.

– Det er bare to poeng opp, så det går vi for! Mulighetene er der om jeg treffer like godt som på Fuglehaugen, sier Evjen.

Amerikanske de Jong tok 2. plassen i helgen, mens rallyfører Oscar Solberg tok en noe overraskende tredjeplass i finalen.

RallyX On Ice tetter 2 av 3 løp:

1. Mitchell deJong 27 poeng
2. Sondre Evjen 25 poeng
3. Alexander Westlund 18 poeng
4. Oscar Solberg 14 poeng
5. Vasily Gryazin 10 poeng
6. Thomas Bryntesson 8 poeng
7. Anders Michalak 6 poeng
8. Simon Olofsson 6 poeng
9. Nikolay Gryazin 5 poeng
10. Oliver Eriksson 5 poeng
11. Thomas Holmen 4 poeng
12. Jonathan Walfridson 2 poeng
13. Hampus Rådström 1 poeng
14. William Nilsson 1 poeng