Sondre med ny pallplass – ser frem til å kjøre på hjemmebane

DEL
(Skjermdump: SBF Play)

To nye norske pallplasser i den andre runden av den nordiske vinterserien i rallycross.

I «hovedklassen» RX2 fortsetter Sondre Evjen å levere stabil kjøring helt i toppen. I selskap med sterke konkurrenter både fra RX2-serien samt flere Supercars-førere fra VM, kjørte Gol-gutten inn til en ny andreplass i finalen.

Han har riktig nok fått sterk konkurranse av Eriksson-brødrene Kevin og Oliver. I Östersund for en uke siden var det Oliver som tok det lengste strået, mens storebror Kevin vant i Höljes denne lørdagen.

– Det skal nok hjelpe å komme hjem. Jeg må starte litt på nytt igjen om to uker, sier Sondre Evjen i et intervju på live-sendingen som blir streamet på nett.

Sammenlagt leder Oliver med to poengs forsprang på Kevin, mens Evjen innehar tredjeplassen sammenlagt etter to runder. Ben-Philip Gundersen ligger på en fjerdeplass totalt.

– Hjemme får jeg en fordel, selv om det er mange gode førere her. Vi må fortsette å holde oss på pallen, sier Evjen.

- ANNONSE -

Syversen på tredjeplass

I de to andre supportklassene, RX Academy og Speedcar Xtreme, hadde vi også nordmenn med. Simon Wågø Syversen imponerte alle med seier i Östersund forrige uke.

I Höljes kom han seg nok en gang til finale, og Hamar-gutten hadde en meget god start, men måtte til slutt nøye seg med en tredjeplass i finalen.

Sammenlagt ligger Syversen på en tredjeplass i Academy-klassen, 16 poeng bak Jesse Kallio på toppen, og 10 poeng bak Joni Wiman på andreplassen sammenlagt.

LES OGSÅ: – Godt å kunne si at jeg har slått Norges neste rallystjerne

Svakere norsk dag i crosskart

I Speedcar Xtreme klarte dessverre ikke Finn Erik Løberg å følge opp sin sensasjonelle seier fra Östersund. Løberg ble riktig nok bestemann i finalen, men det var VM-førerne i Supercars som skulle dominere.

Kevin Hansen dro det lengste strået i Höljes og leder suverent sammenlagt, mens Niclas Grönholm tok andreplassen foran Hansens storebror Timmy. Finalens andre nordmann, Aleksander Wiik, endte sist i finalen.

Nå tar vinterserien én ukes pause før det bærer til Norge. 24. februar er det duket for tredje runde i Ål i Hallingdal, før de en uke senere beveger seg noen mil østover hvor finaleløpet foregår på Fuglehaugen utenfor Gol 3. mars.

LES OGSÅ: En av verdens største bilsportstjerner prøver seg i rallycross