Sølvguttene fra Norge – sterke pallplasser i alle klasser

DEL
Andreas Bakkerud med capsen av for «Nystemten» fra sin fanskare fra Bergen. (Foto: Simen Næss Hagen)

VM, EM, RX2 og fulltapetsert pall i Touringcar. Nordmennene leverte virkelig varene i Höljes.

Etter søndagens dramatiske finale var det stort sett klinsjen mellom Timmy Hansen og Mattias Ekström som søkelyset ble rettet mot, men man kan konkludere med sterk norsk «laginnsats» nasjonalt sett om man ser på samtlige klasser som ble kjørt.

Andreas Bakkerud har tidligere gitt uttrykk for stoltheten rundt statistikken i Höljes med pallplass hvert år siden han kjørte Supercar. Og inkluderer han Super1600-klassen i 2012, så ble det jammen i meg pallplass der også.

1-2-3 og så videre

Men fasiten siden 2013 er nå altså to seire, tre andreplasser og én tredjeplass. I en ordentlig 1-2-3-rekkefølge med første-, andre- og tredjeplass fra 2013 til 2015, og første- og andre fra 2016 og 2017.

– Ja, andreplass er suverent. Men du, hvordan var rekkefølgen på statistikken min igjen? Det var jo slik 1-2-3-1-2-3, eller hvordan?

– Ja, nei – du ble nummer to i fjor, også vet du…

- ANNONSE -

– Ja, stemmer, jeg skulle hatt tredjeplass nå om jeg skulle fortsatt på «1-2-3». Bare å beklage at det ikke ble tredje altså, humrer en smørblid bergenser overfor Parc Fermé.

– Neida, godt å være på pallen igjen. Det er ikke så mange som har samme statistikk her hva gjelder pallplasser, sier bergenseren videre.

Sjekk de ville jubelscenene da Sivert (18) ble europamester

Bryntesson opp på 2. plass

I EM-klassen i Supercar kjørte også Thomas Bryntesson inn til en andreplass. En oppløftende prestasjon for norsk-svensken som har hatt en miserabel sesong. EM-kampen var kjørt allerede etter den mislykkede sesongåpningen i Spania med mye tekniske problemer.

Han passerte målflagget som tredjemann i Höljes, men da franske Cyril Raymond fikk tidsstraff så ble Bryntesson skjøvet én plass opp. Han er godt fornøyd med egen kjøring, men merket spesielt på det raske partiet på banen at han hadde to tidligere VM-biler å konkurrere med på farten.

Thomas Bryntesson. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Man vil alltid kjempe om førsteplassen, men slik som resten av sesongen har vært så er dette så bra resultat som vi kan. Chassiset funker bra og vi kjører fort i svingene, men vi har ikke like mye å stille opp med rett fram.

– Følte du deg sjanseløs?

– Nja, sjanseløs og sjanseløs. Med litt tur og bra flyt kunne det nok gått. Men ja – de kjører fort, også gikk motoren litt varm i tillegg i finalen, sier Bryntesson.

Henrik Krogstad kunne juble for en sterk andreplass i Höljes.
Henrik Krogstad kunne juble for en sterk andreplass i Höljes. (Foto: Eira Solberg)

Krogstad imponerer

I RX2 var det Ben Philip Gundersen og Henrik Krogstad som skulle forsvare de norske fargene, og det var sistnevnte som virkelig slo på stortromma.

Den unge Ålesund-gutten har vært ett av de største stjerneskuddene i RX2-klassen denne sesongen, og med andreplassen i finalen i Höljes er han også beste nordmann sammenlagt der han innehar bronseplassen.

- ANNONSE -

– Jeg hadde en veldig tung start på helgen hvor jeg slet med å finne flyten og følte ikke at bilen hadde mer å gi. I semifinalen klaffet endelig det meste og klarte fra andre rekke å sikre meg en finaleplass. Da ble jeg ekstra motivert for å prøve å vinne for å vise at man kan kjempe seg tilbake. Det gikk nesten, men jeg er veldig fornøyd med en andreplass, sier Krogstad.

Ben-Philip Gundersen ble nummer fem i finalen, mens andre etablerte RX2-profiler som Sondre Evjen, Glenn Haug, Simon Wågø Syversen hadde en vanskelig helg av ulike årsaker og klarte ikke kvalifisere seg til semifinale. Stein-Frederic Akre kjørte inn til 16. plass og sikret ett mesterskapspoeng.

Fredrik R. Magnussen.
Fredrik R. Magnussen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Så er det verdt å nevne i Touringcar, hvor vi allerede har presentert Sivert Svardal som den smått sensasjonelle europamesteren etter andreplassen i finalen.

I «all stillhet» var det Fredrik R. Magnussen som vant løpet og ble nummer to sammenlagt, kun ett poeng bak Svardal. Tredjeplassen gikk til Kenneth Johansen fra Vikedal, som dermed leverte karrierebeste i Touringcar-klassen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here