Solberg, Bakkerud, jodlevann og kjærligheten som kan fløtta fjell


DEL

Låta er nok bedre enn vår anmeldelse, men Rune Rudbergs rallycrosshit kunne ikke akkurat unngå vår heller diffuse musikklupe.

Den folkekjære dansebandartisten, også velkjent med nok av motorsport i blodet, lanserer fredag en rykende fersk låt dedisert til den norske VM-runden på Lånke. Og det er heller ikke usannsynlig at denne sangen kommer til å tyte ut av en og annen sliten campingvogn og diverse bobiler – og østfoldingen har selv oppfordret så mange team som mulig til å spille denne låta så ofte man klarer gjennom VM-helgen.

Parc Fermé er tidlig på’n og gjør en anmeldelse på særdeles dårlig musikkgrunnlag, og vi gjør et forsøk på anmelde sangen basert på en upassende kombinasjon av dårlig musikksmak og heller begrenset kompetanse innenfor musikksjangren.

Men denne sangen appellerer vel så mye til oss som enhver musikk- og annen dansebandentusiast, gjør den ikke?

Låta kan du høre øverst i saken! Sangteksten ligger i bunn dersom du føler for å pugge Rudbergs nye mesterverk!

- ANNONSE -

Uansett, den skarpskodde og intense introen på sangen kan framprovosere en umiddelbar ankomst av frykt hvis du ikke har dansebandgenet latent i deg. Men med tanke på tematikken i sangen venter man selvfølgelig spent på hva Rudberg har å by på av lyrikk og budskap i låta, så selvfølgelig gir man låta ei sjanse, i alle fall fram til første refreng.

«Mainstream» er et ord vi ikke skal analysere i dybden, men en tradisjonell åpning på låta, hvor fotball og ski settes til side for en heidundranes motorsporthelg, det bygger i alle fall opp til en viss spenning om dette er noe vi har lyst til å høre mer på.

For det handler tross alt om rallycross.

Ylvis-brødrene lærte en gang hvordan man bygger opp til gåsehud, med en stigende utvikling av lystbetonte og spenningsskapende toner, i håp om at noe stort og tøft er i ferd med å skje. Med strofa «Solberg og Bakkerud, vår egen Mr. Hollywood og Baby Blue» kom av en eller annen grunn gåsehuden like ufrivillig som ereksjonen du får i joggebuksa under ei norsk-framføring i 9. klasse, men ståpelsen høvles bort med et jafs når Rudberg i siste linje på refrenget lirer av seg den svært relevante linja om at «Kjærlighet kan fløtta fjell».

Det er jo her man egentlig har lyst til å stoppe opp og tenke «Nice try, bra partylåt, men den havner ikke på spillelista mi», men gir du neste vers en sjanse, så er det bare å oppsøke nærmeste vannhull å dynke seg i den sterkeste knerten som er å oppdrive.

For Rudberg byr opp til jodlevann på campingplassen, og mer enn nok til alle mann, med den påfølgende frykten av skallebank kombinert med de positive kriblingene om det som skal skje ute på banen. Det spørs dog om det faktisk hjelper på fyllesyken å by opp til de legendariske speakerne Thor og Gunnar, men det setter i alle fall rallycrosstemninga.

Nei, hva skal en si? Det må skilles på form og innhold med en slik leveranse av partymusikk for en begrenset målgruppe. Melodi tatt rett ut av danseband-læreboka, med en herlig porsjon rølpetekst som går rett på sak uten krav om analysering mellom linjene etter dypere mening. Suksessfaktoren bør være stor innad i miljøet, og vi anerkjenner god stemning og høy partyfaktor med denne låta som grunnlag. Men jeg siterer meg selv med at «denne sangen havner ikke i min spilleliste».

Her er sangteksten!

Nå er det dags min venn
Nå reiser vi i hopetall til Trøndelag igjen
Men denne hælja er det verken fotball eller ski
Nå er det rallycross som gjelder og har førstepri

Solberg og Bakkerud
Vår egen Mr. Hollywood og Baby Blue
Vi håper jo at en av dem tar gullet hjem i år
Da blir det jubelfest og seier’n er vår

Refr: Nå er det VM i rallycross på Hell
Lånkebanen koker i fra morra og til kveld.
Ja, det er VM i rallycross på Hell
Og kjærlighet, det kan fløtta fjell.

- ANNONSE -

Kanner med jodlevann
Fylles opp på campen, mer enn nok til alle mann
Vi gruer oss til skallebank, men gleder oss til start
Når vi hører Thor og Gunnar er det klart.

*Speaker-rop i bakgrunn*

Refr: Nå er det VM i rallycross på Hell
Lånkebanen koker i fra morra og til kveld.
Ja, det er VM i rallycross på Hell
Og kjærlighet, det kan fløtta fjell.

Refr: Ja, det er VM i rallycross på Hell
Lånkebanen koker i fra mårra og til kveld.
Nå er det VM i rallycross på Hell
Og kjærlighet, det kan fløtta fjell.

Refr: Ja, det er VM i rallycross på Hell
Lånkebanen koker i fra mårra og til kveld.
Nå er det VM i rallycross på Hell
Og kjærlighet, det kan fløtta fjell.

Og kjærlighet, det kan fløtta fjell.