Slik svarer Østberg på nye spekulasjoner om rallycross

DEL

2 days of meetings & some testing. I have some good options for 2019. I'm positive for the upcoming season ? Hopefully…

Slået op af Mads ØstbergTirsdag den 18. december 2018

Nordmannen dro til Belgia for å teste den mye omtale Supercar-bilen av Skoda Fabia bygd i Litauen.

Mads Østberg har tidligere vært linket til rallycross i form av at han har hatt muligheter åpne når han har stått på bar bakke. Det siste året har imidlertid dreid seg om WRC, og sånn sett har rallycrosstankene blitt lagt dypt nede i en skuff.

Nylig fikk han dog en telefon fra ESMotorsport, som har utviklet en Skoda Fabia til Rallycross-VM for neste år.

Denne bilen fikk Østberg nå teste på Mettet-banen i Belgia. En ny opplevelse for nordmannen, uten at det alene skal bety noe for 2019. Samme team har hentet rallyekspertise fra Kevin Abbring og Eyvind Brynildsen tidligere, samtidig som Nasser Al-Attiyah fra Qatar allerede har signert for VM neste år.

– De ringte og inviterte meg på testing, noe jeg nå hadde tid til å takke ja til. Det var en morsom, men annerledes opplevelse, uten at jeg har så mye mer å si enn det nå. Men det var helt uforpliktende. Jeg har ikke signert noe, og jeg skal mest sannsynlig ikke kjøre Rallycross-VM i 2019. Men jeg utelukker jo ikke at jeg kan gjøre det, selvfølgelig, sier Østberg til Parc Fermé.

Han jobber primært mot en rallysatsing, av det Parc Fermé kjenner til, etter at han mistet WRC-setet hos Citroën. Tirsdag ettermiddag sier at han var mye mer positiv nå enn for 30 timer siden, og det på et tidspunkt få timer etter at han hadde gjennomført rallycrosstesten, hvis rykter og bilder spredte seg som ild i tørt sosiale medier-gress.

- ANNONSE -

Han hadde også andre møter i Belgia som ikke nødvendigvis hadde noe med rallycrosskjøringen å gjøre, etter hva han hinter til.

– Dette er den beste turen jeg har hatt i Belgia. Riktig nok har jeg aldri vært her før. Men jeg har hatt et par veldig spennende møter, og forhåpentligvis har jeg noe klart før jul hvis jeg er heldig, sier 31-åringen, uten at han vil utdype noe mer konkret.

Også Andreas Bakkerud skal ha vært linket opp mot denne testen. Flere kilder melder at Bakkerud skal ha vært observert på Mettet-banen, men Parc Fermé var dog i samtale med Bakkerud på tirsdag hvor han etter sigende skal ha befunnet seg i Sverige.

Likevel har vi fått meldinger om at Bakkerud skal teste for ESMotorsport på samme bane på onsdag, men dette avviser bergenseren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here