Slik responderer Ekström på diskvalifiseringen i Barcelona

DEL
Mattias Ekström før finalene i Spania sist helg. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Team-ordre, diskvalifisering, rivalisering, uenigheter og masser av følelser. Nå kan jeg bare ikke vente til neste løp igjen, uttaler Mattias Ekström.

Det ble litt av en pangstart på VM-sesongen i rallycross, bokstavelig talt, og selvfølgelig skulle to av seriens største hovedroller spille mot hverandre i de høydramatiske finalescenene.

Petter Solberg hadde pole position på innersvingen og kom greit ut av starten, mens Mattias Ekström også fikk en god start og la seg inntil Solberg inn mot første sving. Det endte med at Solberg ble presset på innsiden før svingen og krasjet i dekkbarrieren – og fikk dermed en potensiell seier spolert.

Ekström diskes fra finalen etter kollisjonen med Solberg

Stor kritikk mot Ekström

I stedet var det nettopp Ekström som stakk av med seieren i finalen, en seier han hadde i vel to timer. Juryen valgte på egenhånd å se på hendelsen og konkluderte til slutt med at Ekström skulle utelukkes fra finalen for manøveren.

En slik diskvalifikasjon innebærer at du blir plassert sist i finalen og får null poeng, samtidig som han fikk beholde poengene han sikret seg etter omgangene og semifinalen.

- ANNONSE -

Kritikken haglet mot Ekström i etterkant av finalen fra flere hold. Naturlig nok fra Solberg-leiren i kampens hete like etterpå, men en liten stund senere var tonen en god del mer dempet.

– At han skal få svartflagg er jo ikke noe jeg liker, men det var en riktig, rettferdig og ærlig avgjørelse når det konkluderes med at det er en farlig manøver. Men dette er ingen seier for oss, sa Solberg til Parc Fermé, ettersom Johan Kristoffersson også rykket opp til seierherre.

Svenske Kenneth Hansen er også enig i Solbergs og juryens reaksjon.

– Det er godt det skjer noe når det er slik usportslig kjøring. Det er bra det blir slått ned på, sier svensken til Parc Fermé.

Bekrefter ren teamtaktikk da Loeb fikk semifinaleplassen til Kevin

– Vi går videre

Ekström hadde sin rett til å appellere avgjørelsen fra løpets jury, en mulighet han ikke har valgt å benytte seg av. Han hadde også forlatt banen da avgjørelsen ble kjent, og ikke noe annet enn korte Twitter-meldinger kom fra teamets hold i etterkant av dommen.

Nå har Ekström reagert med egne ord om hva han tenker, via sine egne sosiale medier-kanaler.

– Etter løpet ble jeg straffet for uhellet i første svingen, og dette er mitt første svartflagg i Rallycross-VM. Vi respekterer juryens avgjørelse og går videre med dette. Nå er vi nummer fire sammenlagt, skriver Mattias Ekström på sin Instagram-profil, sammen med et bilde av situasjonen like før smellen.

I et annet bilde oppsummerer Ekström helgen i mange kreative ordelag.

– For meg var denne helgen full av underholdning og action. Høljeregn, gjørmebad, blå himmel og solskinn, dekkrøyk, store hopp, hard konkurranse, mange supportere, team-ordre, diskvalifisering, rivalisering, uenigheter og masser av følelser. Nå kan jeg bare ikke vente til neste løp, skriver han.

- ANNONSE -