Slik markerer Simon (24) sin kristne tro på rallycrossbanen

DEL

Foto: Simen Næss Hagen Foto: Simen Næss Hagen

«John 3:16» er kanskje ikke Simon Wågø Syversens hovedsponsor, men en skal ikke kimse av hva denne verdien betyr for RX2-føreren.

Rallycrossrunden på Hell ble en tøff oppgave for Simon Wågø Syversen (24) fra Hamar, som tidligere har vist at han er en finalekandidat å regne i rallycrossens «1. divisjon» i VM-sirkuset.

Starten på 2017-sesongen har vært tøff for hamarsingen, og det ble ikke bedre med febersykdom i forkant av runden på hjemmebane. Men han fikk opp farten i fjerde kval-omgang, kom til semifinale såvidt fra bakre rekke, men måtte innse at konkurrentene ble for sterke.

Uansett kan Simon Wågø Syversen ha tro på seg selv i det han holder på med, og han legger heller ikke skjul på en annen tro han har. Nemlig den kristne tro.

– Det å være kristen er blitt en viktig del av livet mitt da jeg har vokst opp et i et kristent hjem. Jeg har alltid hatt en tro, og jeg syns dette er en fin måte å vise det på. Også gir det jo litt god PR når du nå også skriver om det, sier Simon Wågø Syversen til Parc Fermé.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: Nå er det full verbal krigføring mellom de norske VM-håpene

Ikke spesielt praktiserende

Måten han viser det på er å klistre på «John 3:16», som internasjonalt står for Johannesevangeliets vers 3:16, det Simon kaller «standardgreia for idrettsutøvere» når det kommer til å vise fram sin kristne tro.

Verset lyder som følger: For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.

– Jeg ser på meg som en helt vanlig person, men jeg har en tro på at det er noen som står bak alt, og at ingenting er tilfeldig, sier 24-åringen, som utover dette ikke er spesielt praktiserende eller gjør større greier ut av sin religion.

– Jeg har ingen spesielle ritualer, jeg er ikke «avholds», jeg ber ikke hver dag og gjør ikke noe stort ut av det. Troen min ligger i at jeg tror alt er skapt med en hensikt og at Gud er interessert i alt vi driver med, sier han.

Foto: Simen Næss Hagen Foto: Simen Næss Hagen

– Hadde god dialog med ham

Men det gir i det minste en ekstra trygghet og en ekstra selvtillit på startplata. Å kunne ha en liten følelse over å ha en ekstra støtte et annet sted.

– Kan vi si at du har en ekstra spotter med deg?

– Hehe, ja kanskje det? Men jeg har ikke hørt så mye fra ham. Jeg kan vel heller påta meg æren for at været snudde til det bedre her oppe. Jeg hadde god dialog med ham, så det ordnet seg, fleiper Simon selvironisk.

«John 3:16» er på ingen måte hovedsponsoren til Syversen. Den økonomiske hjelpen har han fått gjennom intenst sponsorarbeid, da Syversen ikke kommer fra noen spesiell rik familie eller en har tilknytning til en større familiebedrift.

- ANNONSE -

LES OGSÅ: «Gammel» rallycrossbil er god som ny for Touringcar-gutta

God respons i miljøet

Men som 24-åring føler han det er på tide å vise fram hvem han er, og at han ikke skjemmes av å tro på Gud. Slik det ofte kan føles i sine yngre dager.

– Jeg er tryggere og har mer selvtillit nå enn da jeg var yngre. Du er jo ikke den kuleste gutten i klassen om du går rundt og sier at du er kristen, understreker 24-åringen.

Og det er blitt tatt godt imot i rallycrossmiljøet.

– Det er mange som kommer og snakker med meg og åpner seg opp uten at jeg tar noe spesielt initiativ til å snakke om det. Mange blir oppmuntret av å se det jeg gjør, og det gjelder ikke bare kirkegjengere, men også alle andre, sier han.

Samme type reportasje kan du også lese i Simons lokalavis Hamar Arbeiderblad denne uken, produsert av Parc Fermé og Simen Næss Hagen på oppdrag for lokalavisen.

Foto: Simen Næss Hagen Foto: Simen Næss Hagen