Skrotet bilen, mistet gullet med ett poeng – men fortsatt like blid

Fredrik Ågedal under NM-finalen i bakkeløp, dagen før han vraket bilen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Fredrik Ågedal synes ikke så synd på seg selv, selv om han gjerne skulle tatt «The Double».

Den blide 22-åringen fra den sydlige bilsportbygda Konsmo sikret for en drøy uke siden gullmedaljen i Supernasjonal klasse 3 i rallycross under NM-finalen på Gardermoen, og sist helg kunne det bli en ny gullmedalje – selv om Robin Slåttekjær hadde kloa i gullmedaljen.

Men Ågedal satte opp et forrykende tempo og var desidert raskest under første NM-runde, og spiste seg kraftig innpå Slåttekjærs forsprang. Faktisk var Ågedal raskeste bil opp bakken til NAF-banen i Hof av samtlige klasser, også blant de firehjulsdrevne rallybilene.

Bildeserie: NM-finale i bakkeløp, Hof

Vraket solgt bil

Det samme tempoet fortsatte han med søndag, fram til siste omgang. Da da hjulboltene på venstre bakhjul takk for seg, og plutselig hadde Ågedal vraket sin BMW M3, som for ordens skyld allerede er solgt til ny eier.

– Det slo rett i fjellet. Det smalt godt. Veldig kjipt da, men det skal bli en bil igjen. Den er jo solgt, så den må leveres, sier Fredrik Ågedal til Parc Fermé.

Fredrik Ågedal. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det hadde holdt med en andretid i den siste omgangen for å rappe gullet rett foran Slåttekjær. I stedet tapte Ågedal gullmedaljen med ett fattig poeng.

Dog er det få sure miner å spore i humøret til Ågedal. Til tross for en relativt stygg krasj kom han seg unna det uten skrammer på kroppen, og egentlig var han like blid som han pleier å være – kort tid etter den stygge krasjen i finaleomgangen.

– Egentlig har jeg jo hatt en fantastisk helg. Spesielt det å være totalraskest av alle bilene. Farten var jo der. Og jeg tenkte å holde igjen litt, men da hjulboltene knakk så ble jeg fullstendig passasjer. Bilen kan rettes, selv om det blir kostnader på mellom 50 og 100.000 kroner, sier Ågedal.

Her er den viktigste oversikten over finalerundene i årets Bakkeløp-NM

Tar steget opp

I en alder av 22 år har han de siste årene virkelig tatt skalpen på de eldre konkurrentene i samme klasse, både i rallycross og bakkeløp. Nå melder han overgang til den største NM-klassen, Supernasjonal klasse 4, der han nå har kjøpt gullbilen til Jonas Dalseth Jacobsen.

En identisk BMW M3 E30, bare med større motor som følge av klasseovergangen.

– Det blir nye konkurrenter og en litt annen måte å kjøre på. Men det er gode biler, disse M3ene, sier Ågedal.

– Du er fortsatt ung – tenker du noe på videre satsing og enda større ambisjoner utenfor Norge?

– Nei, egentlig ikke. Jeg vil være der jeg har råd til å være i toppen. Det er ikke noe vits å kjøre noe man ikke vet om man kan hevde seg. Da vil jeg heller kjøre nasjonalt, og nivået her er jo helt rått, egentlig, sier 22-åringen.