Seks førere spikret for Rallycross-VM – tre av dem kommer fra Hyundai


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Og fortsatt er ingen nordmenn klare for årets VM-sesong.

Det er snaue to måneder til sesongstart i Abu Dhabi, men enn så lenge er det kun seks førere som er sikret full sesong, fordelt på fire team. Mens Münnich Motorsport og XITE Racing har annonsert kun enkeltførere i henholdsvis Timo Scheider og Oliver Bennett, har STARD annonsert at de vil ha én fører ved siden av Janis Baumanis som allerede er klar.

Mandag kom meldingen som bekrefter at Marcus Grönholm utvider teamet sitt med en tredjefører, etter at han overfor Parc Fermé tidligere i vinter avslørte at han bygger en rallycrossbil til.

Forventes å være favoritter

Denne bilen skal nå rattes av latviske Reinis Nitiss, som dermed representerer sitt femte team på de siste seks sesongene etter at han ble europamester i fjor. Nitiss skal også kun kjøre utvalgte løp og ikke full sesong, heter det i pressemeldingen fra GRX-teamet. Ellers forblir «lineupen» fra Hyundai som før, med Niclas Grönholm og Timur TImerzyanov som permanente førere for resten av sesongen.

– Visste at vår første sesong med ny bil ville bli tøft, men vi overgikk forventningene i 2019 og gjennom vinteren har vi jobbet hardt for å utvikle vår i20 Supercars for å ta nye steg i 2019. Med dette prosjektet tenker vi langsiktig, og jeg er glad for at vi har den samme, gode kjernen med oss, og at den samme førerkabalen kan fortsette jobben mot topplasseringer i mesterskapet, sier teamsjef Marcus Grönholm i pressemeldingen. 

Spesielt sønn Grönholm var fjorårets store overraskelse ved å være soleklart «best of the rest», både av førere og bilene utenfor de tre fabrikkstøttede teamene. Nå som samtlige fabrikkstøttede team, og de fleste av fjorårets toppførere er ute av VM, er GRX og Grönholm å regne som blant favorittene denne sesongen.

- ANNONSE -

Niclas Grönholm, Timur Timerzyanov og Reinis Nitiss utgjør GRX-teamet denne sesongen. (Foto: GRC Taneco)

Ingen nordmenn klare

Verken Andreas Bakkerud eller Petter Solberg har noe spikret, og dermed er det fortsatt usikkert hvorvidt keiserklassen med størst status vil ha noen nordmenn med i år.

Bakkerud fortalte Parc Fermé søndag at han fortsatt står på stedet hvil og uten noe konkret, mens Petter Solberg har konstatert at Volkswagen tar en pause – likevel med et hint på sosiale medier tidligere i vinter hvor han spurte fansen om hvorvidt de ønsker å se ham ratte rallycrossbilen i år like vel.

Av andre team er venter man fortsatt en kunngjøring fra GCK som kom med nye biler i Renault Megane i fjor. I tillegg har Timmy Hansen signalisert overfor Parc Fermé at de jobber for et VM-program selv om de allerede er forpliktet til GRC Europe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here