Jo bredere Bakkerud kjørte – jo raskere gikk det på banen

Opplevelse bak rattet som definitivt ga mersmak for Andreas Bakkerud i helga.

Og man kan vel også kalle Andreas Bakkerud sin debut i det franske isracing-mesterskapet Trophée Andros for absolutt vellykket. Over to løp fra fredag til lørdag i Andorra fikk bergenseren prøve seg på en litt annen type banedisiplin enn hva han er vant til.

Fellesnevneren er sladding, firehjulstrekk og mye krefter under skallet, i konkurranse med flere ute på banen. Men der stopper også likheten.

For her er det snakk om å kjøre så bredt som mulig, og faktisk ligger man så bredt at man trenger vindusvisker på sidene. Bilene har også styring på bakhjulene i tillegg, altså såkalt firehjulsstyring, så kjørestilen blir helt annerledes enn hva han er vant til.

– Jo bredere man kjører, og jo mer gass man gir, jo fortere går det. Så det er helt motsatt enn rallycross, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

Men progresjonen og læringskurven var bratt. Etter å ha blitt nummer åtte sammenlagt fredag, viste Bakkerud enda bedre tempo gjennom lørdagens kjøring og ble til slutt nummer fire sammenlagt på søndag.

– Dette var sykt fett! Helt sykt! Jeg har ikke ord. Det er vanskelig, men jeg begynner å komme inn i rytme, sa Bakkerud i full ekstase etter lørdagens kjøring.

Etter å ha blitt nummer fire i debuten, så merker han definitivt at dette har gitt mersmak.

– Jeg ble nummer fire, men for meg er et en seier i seg selv å få denne erfaringen og all den gleden det er ved å kjøre disse bilene, skriver Bakkerud på sine Facebook-sider, og takker rallycrosskonkurrent JB Dobourg og teamet DA Racing som inviterte ham for å kjøre denne helgen.

(Foto: PAB/DAT)