USA kan miste VM-runden – men kalenderen er ikke klar


DEL
(Foto: FIAWorldRallycross.com)

Onsdag skal VM-kalenderen i rallycross bankes i bordet, men den siste innstillingen har ikke gått igjennom.

Etter den siste ukes isfront mellom de aktive og promotøren IMG, har førstnevnte nå etter alle solemerker fått en liten seier oppi all misnøye mot eierne.

Under onsdagens internasjonale motorsportforsamling skal FIA gjøre en rekke vedtak for neste års sesong for internasjonal bilsport, og forslaget fra IMG om hvilke VM-løp som skal kjøres i rallycross har ikke gått 100 prosent igjennom. Det var allerede kjent at det skulle kuttes med ett løp fra i år, men nå ligger det an til at det blir to løp færre fra neste sesong.

Onsdag la Norges Bilsportforbund ut et bilde av skissen til det som skulle vært et nytt forslag for VM-kalender i rallycross. Denne innebar at USA kom til å strykes fra kalenderen, noe den etter alle solemerker kommer til å gjøre – selv om dette likevel ikke er bekreftet.

NBF har nemlig i mellomtiden fjernet utkastet som ble lagt ut, og kilder Parc Fermé har vært i kontakt med melder om at dette ikke er et endelig vedtak.

Grunnen skal være blant annet at Portugal fremdeles kjemper en iherdig kamp om å få en VM-runde neste år etter at de ble vraket av IMG. Portugal og Montalegre hadde nemlig en bindende avtale til 2023 om å arrangere VM i rallycross. Denne avtalen har ikke IMG tatt hensyn til da de la fram sitt forslag til terminliste tidligere høst, og det har ikke kommet fram hvem av partene som egentlig bryter med kontrakten. Det skal ha oppstått en stor konflikt og splittelse mellom Montalegre og IMG, som har endt med at til og med den portugisiske regjeringa ikke har fått noe svar fra IMG.

- ANNONSE -

Årsaken til at USA ryker ut skal være et sterkt ønske fra en rekke team og førere om å kutte reisekostnadene. Likevel har Circuit of the Americas tegnet en femårsavtale fra 2018 til 2022 med IMG, men det er ikke kjent hvorvidt dette løses dersom USA går med på tre av VM-kalenderen.

I utkastet kom det også fram at datoene til VM-finalen i Sør-Afrika flyttes fra månedsskiftet november-desember til 9. og 10. november.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here