Raymond forstod med en gang at han hadde gjort noe galt


DEL

🤝 after @holjesrx #eurorx final with @reinisnitiss #goodspirit #rallycross

Et innlegg delt av Cyril Raymond (@cyrilraymond13)

Derfor var det ikke vanskelig å si «unnskyld» og overlevere seierstrofeet til Reinis Nitiss.

De fleste fikk kanskje med seg Cyril Raymonds aggressive forbikjøring på Reinis Nitiss i EM-finalen på Höljes, én runde før han passerte målstreken som vinner av løpet.

Etter at champagnespruten og pallseremonien var over kom imidlertid dommeravgjørelsen: Raymond tildeles fem sekunders straff for forbikjøringen, og seieren tildeles Nitiss. Raymond endte selv på fjerdeplass etter tidsstraffen.

Torsdag publiserte imidlertid franskmannen en video på sosiale medier som viser hvordan overrekkelsen av premiene gikk for seg i kulissene. Uten problemer leverte han over vinnerpremien til Nitiss, sa unnskyld og utviste stor forståelse for dommernes avgjørelse.

Skjønte at han ville få straff

Overfor Parc Fermé bekrefter Cyril Raymond historien.

- ANNONSE -

– Jeg visste med en gang at jeg ikke kom til å vinne løpet. Forbikjøringen på Nitiss var ikke noe pen, så jeg var heller ikke så veldig glad da jeg passerte målstreken, sier en angrende synder til Parc Fermé.

Situasjonen var ikke helt ulik den som oppstod mellom Timmy Hansen og Mattias Ekström i 2015, der sistnevnte fikk seieren tildelt etterpå, selv om det var Hansen som kjørte først over mål.

Sølvguttene fra Norge – sterke pallplasser i alle klasser

Raymond forteller at det var et helt ærlig og ivrig forsøk på å ta over ledelsen som førte til forbikjøringen som dommerne ikke fant helt etter regelboka.

– Det var ikke noe problem å akseptere avgjørelsen. Jeg satset alt på førsteplassen og jeg prøvde så godt jeg kunne å respektere Nitiss da jeg kjørte forbi ham, men jeg kom borti bilen hans altfor mye, sier Raymond.

Derfor var det svært enkelt for ham å gå bort til Nitiss, overrekke premien, gratulere med seieren og gi en klapp på skuldra til latvieren. Videoen viser også at personer tilknyttet Nitiss også takket franskmannen for gesten han viste uten tegn til bortforklaringer, unnskyldninger eller andre uenigheter.

– Jeg respekterer Reinis og teamet hans, og det skulle bare mangle at jeg ikke overrakte premien. Jeg ønsker å vinne med en perfekt forbikjøring, og hvis jeg hadde vært Reinis, så kunne jeg bare forestilt meg hvor frustrert man blir. Han er en god fører og en god person, og for meg er rallycross den beste motorsporten i verden, så da må vi også vise god stemning i depotet, sier Peugeot-føreren, som de siste sesongene har vært totalt overlegen i RX2-klassen før han i år satser i toppklassen.

For Cyril Raymond (midten) var det med bismak han mottok trofeet for 1. plassen i Höljes. Like etter at dette bildet var tatt, overleverte han denne til Reinis Nitiss (venstre) da det ble kjent at han fikk tidsstraff for en vel tøff forbikjøring. (Foto: Eira Solberg)

– Gjensidig respekt

Reinis Nitiss selv hyller Raymond for oppførselen i etterkant. Han innrømmer at han var så frustrert som Raymond selv skisserer, men at det ikke er noe problem å være kompiser og respektere hverandre når man opplever scenarioer som han gjorde i etterkant av premieutdelingen.

– Det var ikke pent det han gjorde på banen, og dommerne ga ham en straff for det. Men å komme bort å si unnskyld etterpå, det tror jeg ikke mange andre ville gjort på samme måte. Han var tøff, men han er en ekte spiller. Da må jeg selvfølgelig bare vise gjensidig respekt fra min side. Vi ønsker begge å vinne, men det er ikke plass til to vinnere. Denne gangen var det meg, og neste gang skal vi kjempe sammen igjen, sier Nitiss til Parc Fermé.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here