Rallycross-VM til ny, legendarisk F1-bane i 2018


DEL

I 2018 forsvinner Lydden Hill fra VM-kalenderen. IMG gjør forandringer, og innlemmer nok en Formel 1-bane på plakaten.

Vi har allerede registrert at Formel 1-banenes fasiliteter tiltrekker seg VM-sirkuset i rallycross etter at denne grenen fikk VM-status i 2014. I spanske Barcelona, på tyske Hockenheim og tyrkiske Istanbul er det allerede permanente grussløyfer i nærheten av tribuner og paddock sammen med asfaltkombinasjonene, og andre nasjonale anlegg som Franciacorta i Italia, Trois-Rivères i Canada, Jules Tacheny Mettet i Belgia og Bikernieki i Latvia er racingbaner som har fått egne rallycross-traseer.

Nå står selveste Silverstone for tur. Ett av de aller eldste og mest legendariske Formel 1-banene på plakaten. I 2018 skal rallycross-sirkuset hit, og ja – på bekostning av Lydden Hill, hvor rallycrossen nærmest fikk sin opprinnelse. Det melder rettighetshaver IMG på de offisielle nettsidene til rallycross-VM.

– Internt i IMG har vi snakket en stund om å få til en større motorsportfestival gjennom en helg, og vi er glade for at Silverstone deler våre tanker og visjoner for framtiden, sier IMGs «Managing Director» Paul Bellamy.

Mer er ikke avslørt enda, men IMG skal komme med flere detaljer i løpet av januar.