Rallycross-VM: Hansen-familien + MJP = sant

DEL
Kenneth, Kevin, Timmy og Susann Hansen er ett av de mest kjente familieteamene i internasjonal rallycross. Nå får de fortsette i VM. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

Slik sikrer familieteamet seg videre eksistens i Rallycross-VM.

Onsdag er det ventet at en rekke førerpresentasjoner skal komme på løpende bånd, og blant de store nyhetene som kom onsdag formiddag var bekreftelsen på at Hansen-brødrene får fortsette i Rallycross-VM.

Timmy Hansen bekreftet overfor Parc Fermé i februar at han fortsatt jobbet med å få på plass en VM-satsing, selv om de kunngjorde i januar at de skal kjøre den nye serien GRC Europe.

Nå er det klart at Hansen-familien danner et videre samarbeidsgrunnlag med østerrikske Max Pucher, som er mannen bak den nye GRC-serien, også for Rallycross-VM. Både Timmy og Kevin Hansen skal fortsette å kjøre Peugeot 208 WRX.

Tung periode for familien

Nyheten om at Peugeot Sport valgte å legge ned rallycrossatsingen sin etter 2018-sesongen slo ned som en like stor bombe for Hansen-familien som resten av rallycrossmiljøet. Dette var en nyhet de overhodet ikke var forberedt på, noe som sendte de på bar bakke foran denne sesongen. Og det har vært tøft for teamet, kan teamsjef Kenneth Hansen fortelle.

– Månedene etter at Peugeot valgte å gi seg med rallycross, som førte til at Hansen-familien strandet uten team og program, det har vært den tøffeste perioden vår noen sinne. Siden har vi brukt hver eneste time vi har vært våkne til å finne alle muligheter og budsjett for å kunne returnere til rallycrossen, sier Kenneth Hansen i en pressemelding.

- ANNONSE -

Nå ser sønnene hans frem til å få til ekstremt mye rallycrosskjøring, både i GRC Europe og i en fullverdig VM-sesong.

– Vinteren har vært lang siden vårt siste løp i Sør-Afrika i november, så det er fantastisk å bekrefte at vi er tilbake i VM. Over en lang periode var vi definitivt ikke sikre på om vi kom til å klare det eller ikke, så dette er en stor lettelse å vite at vi er med, og jeg kunne ikke vært mer spent, sier eldstebror Hansen, som har VM-sølvet fra 2015 som høydepunktet i karrieren.

Ambisiøs Kevin

Etter at mesterskapet har åpnet seg mer på papiret nå som de største teamene og tyngste budsjettene er ute av sirkuset, så ser stadig flere førere muligheten til å kunne sikre seg en VM-tittel i 2019. Etter to år med dominanse fra Volkswagen og først og fremst Johan Kristoffersson, er det mange som er sultne på å ta over tronen etter han.

En av dem er naturlig nok Kevin Hansen, selv om han tror at det likevel blir en jevn og beinhard konkurranse i år.

– Etter to fulle VM-sesonger så føler jeg at jeg har funnet min plass i serien, og at jeg er kapabel til å kjempe mot de beste førerne i denne grenen. Neste steg blir å kjempe for pallplasser, og det blir ingen lett oppgave med så mange gode førere, biler og team som er klare. Men hvis jeg først skal kjempe om pallen, hvorfor ikke ha som målsetning å ta sin første seier, sier 20-åringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here