Petter om rallycross-exiten: – Nå vil jeg kun tenke på å ta vare på folka mine


DEL
Petter Solberg. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

Fabrikksfallet i Rallycross-VM er et faktum. Petter Solberg tenker på framtiden, men først og fremst over sine egne ansatte.

Volkswagen tar en pause fra Rallycross-VM. I motsetning til Peugeot gir de klart uttrykk for at de vil tilbake. Men det ansvaret ligger på FIA og IMG for å få nok fabrikanter til å lage et levedyktig mesterskap.

I mellomtiden vil de ikke være med på leken. De har andre ting å bruke tid og penger på når framtiden ikke er sikret.

– Men nå vil jeg ikke snakke så mye om det som skjer framover. Det er dette som skjer i dag som er det viktigste for meg nå. Jeg må ta vare på folka mine. Dette er den tøffeste delen og jeg føler et stort ansvar, sier Petter Solberg i et lengre intervju med Parc Fermé.

– Egentlig noe positivt

Mange tolker fredagens nyhet som en trist sjokkmelding. Etter seks sesonger i sporten skal ikke Petter Solberg bli å finne i Rallycross-VM neste år. Dette sammen med det mest overlegne teamet siden 2017, med lagkamerat Johan Kristoffersson som den uslåelige føreren.

Nå blir ingen av dem å se i sporten.

- ANNONSE -

– Men husk at dagens pressemelding egentlig er positiv. Det som er nå er at dette egentlig er positivt. I motsetning til flere andre, så har vi et ønske om å kjøre rallycross. Pressemeldingen fra oss kunne vært mye verre. Vi vil ikke ut av sporten. Sporten kan bli kjempestor, om de riktige grepene blir gjort, sier 44-åringen.

Ballen ligger hos FIA og rettighetshaver IMG. De siste ukene har de etablerte toppene i Rallycross-VM gått hardt ut mot FIA fordi det har manglet visjoner og planer om framtiden. At IMG som rettighetshavere ikke har klart å sikre nok deltakelse fra fabrikantene.

Pernilla og Petter Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

For Rallycross-VM er det opplest og vedtatt at det er elbiler eller ingenting om man skal ha et verdensmesterskap.

– For et år siden satt vi ni fabrikanter rundt bordet til FIA. Nå er vi én igjen. Hva som har skjedd på veien vet jeg ikke, men det er ikke bra, sier kone og teamsjef Pernilla Solberg, skuffet, til Parc Fermé.

Petter Solberg og Johan Kristoffersson har dominert Rallycross-VM. Neste år er verken førerne eller bilene å finne på startstreken. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Turbulent måned

Spekulasjonene om at Volkswagen trekker seg ut kom allerede rett etter Sør-Afrika. Allerede i depotet der nede ble det snakk om at de ville ut av sporten.

Det medfører ikke 100 prosent riktighet, ifølge ekteparet Solberg. De har stått på dag og natt for å berge seg selv så fremt IMG hadde kunnet garantere elbiler og flere fabrikanter. Om tre måneder skal avgjørelsen tas, og per nå er det kun Volkswagen som vil kjøre elbil-rallycross.

– Det har vært en turbulent måned. Det har vært kaos. Men vi er fortsatt positive. Vi vil fortsatt kjøre elektrisk. Setter de i stand en elektrisk serie, så er Volkswagen tilbake. Når det er sagt, så er vi glade for at vi kunne få en avgjørelse før jul, for da kan vi planlegge andre ting. Vi har masse planer. Jeg lover, vi skal finne på noe i 2019, selv om det ikke blir rallycross, sier Pernilla.

2 Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here