Petter: – Kona bør være fornøyd med den reaksjonstiden der

DEL
Petter Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

Nordmannen stjal showet da han kjørte inn til tredjeplass på hjemmebane.

– Dette betyr så mye for meg, denne tredjeplassen. Å stå på pallen på hjemmebane sånn. Med så mye unger og alt rundt. For meg var dette utrolig viktig, sier Petter Solberg til Parc Fermé, som føler at tredjeplassen på VM-runden på Lånkebanen nesten var som en seier.

Både Solberg og Andreas Bakkerud kom seg til finale. Bakkerud havnet i kollisjon med Timmy Hansen på starten, men Petter kom seg rundt og fikk kjøre ganske så fritt bak sin overlegne lagkamerat Johan Kristoffersson. Han tok forøvrig en «clean sheet» med samtlige omgangsseire, semi-seier og finaleseier.

Barna satte sitt preg på Petter

Solberg måtte også se Mattias Ekström passere forbi etter alternativsporet, men å konstatere at han var på pallen føltes – som nevnt – som en seier.

Petter Solberg jublet som om han hadde vunnet VM-runden på hjemmebane. Tredjeplassen føltes ut som en seier, i det minste personlig, for han. (Foto: Simen Næss Hagen)

Han var i klassisk Solberg-stil umiddelbart ute av bilen for å juble til publikum, på pallen ropte han ut mot publikum med kommentarer og takknemlighet for støtte, og han tenkte mye på støtten fra spesielt de yngste da han jublet på seierspallen.

– Det setter selvfølgelig et preg på feiringen når det har vært et sånt trøkk i hele helga, spesielt med tanke på mange av barna, sier han.

- ANNONSE -

Her er historien bak en av bilsportens mest skrevne autografer

Også er det én ting han hang seg spesielt opp i; han var raskest ut av startplata på reaksjonstid. Og det henger høyt for en 43-åring som Solberg.

– Pernilla bør være fornøyd med den reaksjonstiden der. Men den er litt viktig for meg faktisk, konstaterer Volkswagen-føreren.

Det er ikke ofte vi ser at han er fornøyd med tredjeplasser. Men med høyt nivå, en uslåelig teamkamerat og en krevende helg hvor han måtte gjøre et mindre optimalt dekkvalg for å redde inn en god semifinale-plass, så var tredjeplassen det han maktet.

– Man må sette pris på andre- og tredjeplasser i blant også. Men det er klart – hadde det vært et annet land og et annet løp så hadde jeg nok ikke vært så fornøyd, sier Solberg.

Andreas Bakkerud. (Foto: Simen Næss Hagen)

Bakkerud sist i finalen

Som nevnt så ble det en heller vanskeligere finale for Andreas Bakkerud, som ikke hadde samme flyten som han har vist de siste årene. Å se Johan Kristoffersson være totalt overlegen imponerer Bakkerud som var i samme situasjon for to år siden.

– Jeg kjenner meg helt igjen i Johan. Det er så utrolig bra det han gjør, men jeg husker også hvor lett det er, faktisk. Når alt bare stemmer sånn, med dekk, fart og flyt. Nei, det er helt rått det han gjorde, var det første Bakkerud ville si til Parc Fermé om finalen.

Ellers ble det vanskelig for Bakkerud som havnet i sammenstøt med Timmy Hansen der begge kom sist ut. Bakkerud helt bakerst med en godt skadet front.

– Det er sånn det er, og det var ikke så mye å gjøre med det som skjedde der. Men jeg skal innrømme at jeg har følt jeg har hatt bedre fart på denne banen før enn det jeg klarte å bevise. Det har vært krevende, men samtidig har jeg plukket bra med poeng ut ifra hvordan helgen har vært, sier Bakkerud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here