Petter i perlehumør – føler seg som en unggutt bak rattet igjen

DEL
Petter Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Fy fader, jeg er i så j**** god form nå, sier en energisk og tilfreds Petter Solberg.

Sesongstarten er i gang. Ventetiden siden november i fjor er over, og med ett år ekstra i ryggen med sitt Volkswagen-team, så er de spådd til å være de store gullfavorittene også i år.

Men er det Petters tur igjen denne gangen etter at teamkompis Johan Kristoffersson tok så å si alt av kaker og litt til i fjor? Vel, det er ingenting som skal overlates til tilfeldighetene igjen.

Nordmennene herjer i høljregnet under VM-åpningen i Spania

Solberg leder etter første dag i Spania. En bedre start og en bedre bekreftelse på selvtilliten kunne han knapt fått. Kombinasjonen av en bil som fungerer plettfritt, et oppsett som er helt etter boka og kjølig hode bak rattet proppet med erfaring har vært en suksess oppskrift så langt i VM-åpningen.

– Fy fader, jeg føler meg i så j**** god form om dagen. Jeg er blitt en helt ny person.

- ANNONSE -

– Så du føler deg noen år yngre, kanskje?

– Klart, jeg var jo i veldig god form gjennom rallytiden, men siden jeg startet med rallycrossen så har jeg aldri følt meg bedre, sier Petter Solberg til Parc Fermé.

Etter de to første kvalifiseringsomgangene viste han gode takter, og en av svært få som ikke gjorde en feil på de våte og sleipe forholdene som preget Circuit de Catalunya-Barcelona denne lørdagen.

(Foto: Simen Næss Hagen)

Det bøttet ned med regn og det var som å kjøre på en kombinasjon av leire og blank is. Men Solberg har funnet et godt oppsett bilen, og føler seg komfortabel, selv når været er på det verste.

– Sebastien (Loeb) og jeg pratet på det, om dette var det verste vi har kjørt på. Ja, det har vært utrolig vanskelig og en kamp om å overleve ute på banen og ikke gjøre feil. For meg har det vært en fantastisk dag, sier Solberg.

Han føler de har dratt god fordel av en bløt testperiode. De aller fleste testene er nettopp kjørt på vått underlag.

– Derfor blir morgendagen ekstra spennende, sier Solberg.

For da er det meldt sol og høye temperaturer, i ren kontrast til den regntunge lørdagen.

– Da blir det et helt nytt løp igjen. Vi må virkelig satse. Det kommer til å bli veldig interessant, fortsetter Volkswagen-profilen.

Gikk du glipp av vårt live-intervju med Petter på Facebook på fredag? Vel, da kan du ta et tilbakeblikk i videoen under: