Petter holder stand – drivakselbrudd for Andreas

Petter Solberg. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

Krevende åpning på Rallycross-VM etter sommerferien.

VM-sirkuset i rallycross er nettopp blitt shippet med kontainer over til Nord-Amerika og nærmere bestemt Trois-Rivieres i Canada hvor det er duket for den åttende VM-runden.

Johan Kristoffersson gikk inn i sommerferien med overlegen dominanse med seier i både Hell og på Høljes, og du blir kanskje ikke overrasket når vi sier at han nå leder etter de to første omgangene sent lørdag kveld norsk tid. Med en andretid og en bestetid, så er Johan Kristoffersson nå i tet foran finske Toomas Heikkinen.

Petter Solberg åpnet med en sjettetid, men svarte med en andretid i andre kvalik-omgang og ligger nå på tredjeplass sammenlagt, like foran VM-rival Mattias Ekström.

Lørdagens kjøring åpnet i et øs pøsende regnvær, som faktisk gjorde at hele løpet ble utsatt grunnet de enorme vannmengdene.

– Været har vært helt vilt i dag, så det var viktig å holde seg unna problemer. Så tredjeplass før morgendagen er jeg veldig fornøyd med, skriver Petter Solberg på sine Facebook-sider.

– ANNONSE –

Andreas Bakkerud. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

Verre gikk det for Andreas Bakkerud, som først åpnet med «bare» en syvendeplass. I andre kvalikomgang røk drivakselen, og dermed var det sluttkjørt for Bakkerud, som nå er på 15. plass totalt og må levere to gode tider søndag for ikke å stå bakerst i semifinalene, eller i verste fall ikke nå en semifinale i det hele tatt

– Det var ikke slik jeg ville avslutte første dagen i Canada. Drivakselen røk allerede på første runden. Men vi omganger til å kjempe i, sier en optimistisk bergenser.

I tillegg til Supercars-bilene, så er også RX2-bilene shippet over for anledningen, og mange får sin debut på ukjente trakter utenfor Europa. Av disse er det flere nordmenn, men vi må ned til 10. plass for å finne beste nordmann, som er Sondre Evjen. Ellers går det trådt for de tre andre nordmennene, Glenn Haug, Simon Wågø Syversen og Thomas Holmen, som samtlige fyller de tre siste plassene på lista.