Petter Solberg auksjonerer bort kjøredressen sin til kreftsaken

DEL
(Foto: MT Trading & Design)

Men det er ikke første gang at rallycrosstjernen donerer bort penger til forskning mot den forferdelige sykdommen.

Kreftsaken er nemlig noe Petter Solberg har brydd seg om i mange år. Men mest har han donert på private vegne, da han – som de aller, aller fleste – har opplevd at kreftsykdommen har rammet mennesker både i nær familie og vennekrets.

– Over mange år har Pernilla og jeg gitt til forskjellige kreftaksjoner. Vi har gjort en del forskjellig, og vi har gitt en del private penger, sier Petter Solberg til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Ingen tuktet Petter – stålkontroll med ny strategi i jokeren

Sekssifrede beløp

Han har ingen fasit på hvor mye han har gitt, men på spørsmål om hvor mange tusener han har gitt, så bekrefter Petter at vi mest sannsynligvis snakker om hundretusener av kroner.

– Jeg syns det er viktig. Det rammer veldig mange, og kreft er noe som rammer en veldig tett på, sier den tredoble rally- og rallycrossverdensmesteren.

- ANNONSE -

(Foto: Simen Næss Hagen)

Oppfordrer flere

Denne gangen går han mer offentlig ut med et av hans mange bidrag. En av hans helt originale kjøredresser doneres nå til den svenske barnekreftforeningen, via hans sponsor MT Trading & Design.

– Det er ikke hver gang vi profilerer det, men denne gangen gjør vi et bidrag med kjøredressen. Jeg håper også at enda flere kan ta intiativ og følge i samme retning, sier Solberg videre.

For de som kanskje husker Petter Solbergs store premiefangst under Idrettsgallaen i 2004, i etterkant av VM-tittelen i rally i 2003, så dediserte han sin første pris til venninnen Anna Lovise Lundeby, som hadde fått konstatert føflekke-kreft seks år tidligere. Dessverre døde hun to måneder etter Petters oppmerksomhet fra scenen på Hamar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here