Parc Fermé etterlyser: Har Andreas Bakkerud flyktet fra gullkampen?

(Foto: FIAWorldRallycross.com)

Hadde det ikke vært for diverse livstegn i sosiale medier, så hadde vi begynt å lure på om gullkampen bokstavelig talt hadde skremt vettet av bergenseren.

Men gjennom den siste uka har vi altså ikke klart å få Andreas Bakkerud i tale. Så nå søker vi publikum om hjelp, i håp om å få vite hva som egentlig rører seg i toppen av hodet til 28-åringen fra Bergen.

Selv har vi sjeldent problemer med å få Andreas i tale, selv om det noen ganger må vente til døgnet etter et løp dersom det er mye ståhei rundt ham der og da. Men ettersom vi aldri rakk å få på plass et budsjett til å være til stede i Sør-Afrika denne helgen, så er det signalene i luften vi har vært nødt til å belage oss på for å få siste nytt fra andre siden av kloden.

Siste uken har han imidlertid etterlatt svært få, om noen spor. Onsdag kveld var eneste reelle mulighet, men det på et tidspunkt hvor et familieærend sent på kvelden ikke var til å unngå før det var for sent. Det måtte finnes et alternativ før kjøringen begynte lørdag. Fredag skulle vært dagen.

Men for oss er Andreas Bakkerud sporløst forsvunnet, digitalt. I skrivende stund har han heller ikke postet noe på Instagram på hele 11 timer. Bare det er urovekkende i seg selv, når vi vet hvor aktiv han er – og ikke minst hvor avhengig han er – av at publikum stimuleres med fortløpende informasjonsflyt på egne kanaler.

Her er utviklingen på våre desperate forsøk på å oppnå kontakt

Tirsdag 5. november, 22:06: Vi sender Andreas en melding på Facebook, med spørsmål om et intervju onsdag. Andreas har verken sett eller besvart meldingen.

– ANNONSE –

Onsdag 6. november, 13:53: Vi forsøker å ringe Andreas. Vi kommer til summetone, men ingen respons.

Onsdag 6. november, 19:41: Andreas gir livstegn. Han har tid til et intervju. Undertegnede må derimot avvente grunnet legging av barn i akkurat dette tidsrommet.

Onsdag 6. november, 19:42: Vi ber i en ny SMS om forslag til nytt tidspunkt for prat, og antar at det lett kan løses basert på tidligere erfaringer.

Onsdag 6. november, 19:43: Andreas responderer. Torsdag er umulig, med mindre jeg kunne ringt ham klokken 05:00 om morgnen. Underbevisstheten og B-mennesket i meg tenkte at 05:00 er uaktuelt, selv om man som fersk far på fjerde måneden burde visst bedre at 05:00 faktisk kan være et passende tidspunkt.

Onsdag 6. november, 19:46: Andreas flirer av undertegnedes pappaliv og bekrefter at fredag er en bedre dag for å gjøre et intervju. Vi spør om vi kan ta det på formiddagen. Der stopper Bakkeruds digitale livstegn overfor oss.

Torsdag 7. november, 13:28: VG publiserer en forhåndsartikkel om Andreas Bakkerud om helgens VM-finale. Med eget intervju med Andreas. Vi begynner å lure – har han nå boikottet Parc Fermé til fordel for VG?!

Torsdag 7. november, 15:27: Vi spør VGs journalist Ole Kristian Strøm om når han fikk tak i Andreas Bakkerud. Men Strøm avkrefter umiddelbart livstegn. Intervjuet ble gjort for 13 dager siden...

Torsdag 7. november, 15:32: Vi prøver å ringe Andreas igjen, selv om vi egentlig visste at han var ganske opptatt torsdag. Men kanskje han ringer opp igjen ved en ledig anledning? Responsen på livstegn utover dagen var dessverre negativ.

Fredag 8. november, 12:33: Nok en gang gjør vi et forsøk på å ringe Andreas, selv om formiddagen er passert. Intet svar. Nå er det under ett døgn til første omgang skal kjøres i Sør-Afrika. Vi begynner å bli desperate med tanke på vår obligatoriske forhåndsartikkel.

Fredag 8. november, 17:34: Vi gjør to nye forsøk, først klokken 17:34 og deretter 17:36. Dette tenderer til mas, men vi er helt avhengige av en ordentlig forhåndsartikkel på en nordmann som kan bli den første og eneste siden Petter Solberg til å ta et VM-gull. Bergenseren gir fortsatt ikke livstegn til oss.

Fredag 8. november, 17:35: Vi sender en melding til Bakkeruds videoprodusent Mads Neset med håp om at han kan sette oss i kontakt med bergenseren. Responsen uteble også her.

Fredag 8. november, 19:14: Et siste desperat forsøk før fredagskvelden innhenter oss for fullt. Fortsatt ikke livstegn. Nå klarer vi ikke mer med digitale signaler fra Norge.

Derfor ber vi publikum om hjelp. Kan noen bekrefte at Andreas Bakkerud først og fremst er i live, at han er ved sine fulle fem, og at han gleder seg til å kjempe om VM-gull? Fordi vi nå ikke rekker å produsere en ordentlig forhåndsomtale verdig i forkant av helgens VM-runde vil vi først og fremst bare få forsikret oss om at 28-åringen er klar til kamp, har nervene og psyken i sjakk og ikke har gått under jorda. For da står det allerede 1-0 til «The Hansens»…

Lykke til i helgen, Andreas! Vi håper du fortsatt puster.