Omsider skal norsk-svenske «Brynte» kjøre i Supercars-klassen

DEL
Foto: Tony Welam
Foto: Tony Welam

Rallycrosstalent og rallycrossveteran danner team til årets europamesterskap.

Mandag ble det kjent av Töcksfors-gutten Thomas Bryntesson, som kjører med norsk lisens for NMK Trøgstad, blir å finne i en Supercar denne sesongen. En etterlengtet nyhet blant mange i rallycrossmiljøet, som har sett at den 20 år gamle svensken har herjet i både innland og utland de seneste årene.

I 2014 vant han også Bilsporttalentet, et stipend på 300.000 kroner som kommer godt med i en kostbar rallycrosskarriere. I 2016 ble Bryntesson nordisk mester i RX Lites-klassen og sølvvinner i Lites-cupen, som internasjonalt blir kalt RX2 i år.

– Det blir veldig gromt å ta steget opp. Jeg kan nesten ikke beskrive hvor mye jeg ser frem til sesongen. Å få konkurrere i en Supercar har vært mitt mål siden jeg startet med motorsport, så det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier Bryntesson i en pressemelding.

Sammen får han med seg Ola Frøshaug, den norske rallycrossveteranen som først og fremst forbindes med den største supernasjonal-klassen er hjemme i Norge. De danner nå et team som skal driftes av JC Raceteknik, og bilene er to tidligere Olsbergs MSE-utviklede Ford Fiesta. Planen er å kjøre full sesong i både det nordiske- og europeiske mesterskapet.

Mer om saken kan du også lese på Smaalenenes Avis, som først omtalte nyheten.

 

- ANNONSE -