Oliver: – Jeg måtte bare si unnskyld og greier. Jeg bruker aldri gjøre slikt

Det er vanligvis god tone mellom Thomas Bryntesson og Oliver Solberg, her fra Solbergs debut i Skien i fjor. De skværet raskt opp etterpå etter at Solberg hadde vist fingeren etter målpassering. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det var hett under hjelmen til Oliver Solberg etter finalen.

Det som ikke kom fram av TV-bildene var en tilsynelatende tøff duell mellom Oliver Solberg og Thomas Bryntesson helt på tampen av siste runde.

Solberg følte han ble påkjørt av Bryntesson da han gikk forbi i nest siste sving, og på TV-sendingen senere kunne man se at Oliver Solberg slo opp døra og viste fingeren til sin norsk-svenske rival i RallyX Nordic.

Høydramatisk kamikaze-finale i Danmark – og her viser Oliver fingeren til Thomas

16-åringen forklarer etterpå at dette skjedde i kampens hete, og han var tydelig med å understreke at dette var en oppførsel han ikke ønsker å bli forbundet med. Solberg hadde også i forkant av finalen fått fem sekunders tidsstraff for en dytt på Bryntesson i siste sving i semifinalen, og hadde samtidig ønsket at hendelsen i finalen også ble sett på av dommerne – noe den ikke ble gjort.

– Nei, jeg måtte bare gå bort å si unnskyld og greier. Jeg bruker aldri å gjøre slikt, men akkurat der og da så kokte litt over for meg, sier Oliver Solberg til Parc Fermé.

– ANNONSE –

Skværet opp

Thomas Bryntesson bekrefter også unnskyldningen, og understreker at han ikke hadde noen hensikt å gjøre noe mot Solberg. Selv hadde Bryntesson store problemer med bilen på siste runden etter en høyhastighetssnurring mot Oliver Eriksson på det raskeste punktet på banen.

– Noe ble ødelagt, venstre bak eller noe, så bilen var som en jo-jo å kjøre siste runden. I nest siste sving fulgte jeg bare Philip Gehrman, men så kom Oliver på ytteren mens jeg bare fulgte Gerhman, og der ble det tydeligvis en touch. Det var i alle fall ikke meningen at det skulle skje noe med Oliver, sier Bryntesson til Parc Fermé etterpå.

Thomas og Oliver følger hverandre som erteris i det nordiske mesterskapet

Uansett, rivalene i RallyX Nordic skværet raskt opp etterpå, og nå står de poenglikt før to runder gjenstår etter at Solberg ledet med fire poeng på ham før løpet. Neste runde skjer i finske Kouvola.

– Sånn sett var det bra for min del i helgen, sier Bryntesson, som ellers føler at helgen var vanskelig på grunn av baneforholdene.

– Det ble veldig gjørmete utenfor sporet når det begynte å regne, og det var også utrolig vanskelig å se. Men det skal bli kult å kjøre i Finland. Den banen ser «frän» ut, sier 22-åringen med norsk mor og svensk far.

Ville hatt banen på VM-kalenderen

Solberg slet mye med tekniske problemer denne helgen, der bilen først tok fyr på treningen, før hovedstrømmen kuttet både i én av de innledende omgangene og på nest siste runden i finalen. Dette fratok Solberg en potensiell hattrick ettersom han har vunnet de to foregående rundene.

– Jeg hadde kontroll. Jeg kjørte alternativsporet mye fortere enn de andre, så jeg visste at jeg hadde seieren i lomma, sier Solberg, som synes Nysumbanen er noen av de heftigere banene han har kjørt på.

– Banen er helt rå. Mye attak på denne banen. Her skulle VM ha blitt kjørt, sier 16-åringen.