Et erkenorsk samhold på tvers av grener og mesterskap

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Enten man er utøver, personlig trener, sponsor, forelder eller bare supporter – det kryr av nordmenn den første mai-helgen på Hockenheim-arenaen.

Det er ikke ofte at to store mesterskap som DTM og Rallycross-VM samles på ett sted, og med DTM så følger også Porsche-cupen og Audi TT-cupen. Og denne helgen er det vel først og fremst rallycrossen og Porsche-cupen nordmennene har kommet tilreisende for.

Selv om det er DTM som er hovedattraksjonen og akkurat denne helgen gjør rallycrossen til et supportrace å regne, satt på spissen.

LES OGSÅ: Derfor kan Hockenheim bli et lite helvete for rallycrossførerne

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Men for oss nordboere, så er det våre norske håp Petter Solberg og Andreas Bakkerud, i kamp mot beinharde svensker, en franskmann, en tysker og så videre, og så videre, som engasjerer.

Og med norsktalende støtteapparat og mekanikere i teltet til Petter, og en stor dose ihuga bergensere rundt og bak Andreas, så er det bare mangelen på sol og nok iskrem som ikke skaper en aldri så liten 17. mai-stemningen i paddocken ved ett av Tysklands mest legendariske motoranlegg.

– ANNONSE –

PF-bloggen: Dette skjer – og kommer til å skje igjen – så «deal with it»

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Østfold er dobbelt representert i form av Dennis Olsen i Porsche-cupen, og Petter Solberg i rallycrossen, men du kunne også fint være en gjerrig sunnmøring og likevel koste på deg en tur til søndre del av Tyskland.

For Ålesund-gutten Marius Nakken er vårt neste racinghåp i denne serien etter Olsen, og norske rivaler til tross – så kunne vi spore en positiv Nakken med hyllest og gratulasjoner til Dennis Olsen, der Nakken selv fikk en tøffere start på den tyske Porsche-cupen enn ønsket. 11. plass i åpningsløpet er uansett slettes ikke galt, selv om sunnmøringen uttalte til Parc Fermé før løpet at han håpet å kjempe «helt der oppe».

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Midt i mellom våre norske håp så springer Fredrik Brenna-Lund rundt, på vegne av Norges Bilsportforbund, BLC og sin egen genuine interesse for bilsport og håp om norsk suksess. Som han selv skrøner:

– Når jeg hører nasjonalsangen i utlandet, da føler jeg at jeg har vært med å gjøre noe riktig.

Denne nasjonalsangen fikk han oppleve da Dennis Olsen klinket til med Porsche-cup-seier for første gang.

LES OGSÅ: Dennis klinket til med Porsche-seier på aller første forsøk

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen

Brenna-Lund har vært en særdeles viktig brikke for flere norske utøvere, både nasjonalt og internasjonalt, gjennom bilsportforbundets talentsatsing «Team Norway».

Og hans rolle for de norske håpene gjenspeiles godt i depotet, hvor det sjeldent er dårlig stemning å spore, og bare dette skal vi ikke se bortifra at gir en liten vitaminboost til de norske førerne, enten du er i Team Norway eller ikke, og enten du liker å kjøre på grus eller asfalt.

Foto: Simen Næss Hagen
Foto: Simen Næss Hagen