Norge og Lånke beholder VM-runden i rallycross


DEL
VM-feltet blir å se på Lånkebanen også neste år. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det er bare å holde av 8.-10. juni i kalenderen neste år.

Det er lokalavisa Stjørdalens Blad, eller «Bladet», som melder dette. I år gikk kontrakten med IMG ut for den norske VM-arrangøren, og selv om alle signalene tydet på at Norge fikk beholde VM-runden, så er det først nå på sommeren at brikkene har falt på plass.

Ønsker fem år

Samtidig jobber arrangøren med å sikre arrangementet over et lengre tidsperspektiv enn ett år av gangen.

– Vi ønsker oss en avtale over lengre tid, slik at vi kan gjøre en del forbedringer på arrangementet. Det er snakk om en opsjon på totalt fem år, altså fire nye år etter 2018, forteller Harald Lauritzen i «Rallycross in Hell» til lokalavisa (krever abonnement).

LES OGSÅ: Når intervjuet går til helvete mens man ser ut som et fugleskremsel
LES OGSÅ: Nå er det full verbal krigføring mellom de norske VM-håpene

Han opplyser videre at IMG, eierne av de kommersielle rettighetene, er positive til å ha med Norge på lengre sikt.

- ANNONSE -

– Det er ikke noe i diskusjonen som tilsier at vi ikke blir enige, og signalene vi har fått er gode. Men alle detaljer må være på plass, og det jobber vi fortsatt med, sier Harald Lauritzen.

Vil legge bedre tilrette

Over 20.000 fant veien til Lånkebanen i år, da Johan Kristoffersson gikk seirende ut foran Andreas Bakkerud. VM-komiteen ønsker forutsigbarhet for arrangementet av flere årsaker, deriblant for tilskuernes del.

– Hvis vi får forutsigbarhet og vet hvordan ting legges opp i tiden framover, så kan vi tilrettelegge mer for publikum. Det handler om tribunefasiliteter. Slik det fungerer i dag så er det litt uryddig i skråningen og kamp om de beste plassene, sier han til «Bladet».

LES OGSÅ: En syk idrettsprestasjon som druknet i det norske klammeriet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here