Nordmennene herjer i høljregnet under VM-åpningen i Spania

DEL
Petter Solberg suveren i andre omgang og leder etter første dag. (Foto: Simen Næss Hagen)

Petter Solberg viser styrke blant VM-gutta, men flere nordmenn biter fra seg også i de andre klassene.

Ingen kunne tukte nordmannen i lørdagens andre kvalikheat, og med andretid i løpets første omgang så er det Petter Solberg som leder halvveis ut i kvalikomgangene.

Andre omgang, eller Q2 som det også kalles, skulle by på litt av et sisteheat slik vi kommer til å se en rekke ganger i år.

Med Mattias Ekström i pole position, i selskap med Solberg, Johan Kristoffersson, Sebastien Loeb og Andreas Bakkerud skulle dette bli et jokerheat av dimensjoner.

Andreas Bakkerud og Petter Solberg i duell i andre omgang. (Foto: Simen Næss Hagen)

Solberg viste styrke, mens Bakkerud tok tidlig joker fra sin andreplass. Med Kristoffersson foran tapte Bakkerud terreng til Solberg, men han klarte heller ikke svare på farta til den regjerende verdensmesteren. I mellomtiden hadde Loeb snurret seg ut av kampen.

I ensom majestet kunne i alle fall Solberg sette bestetid og dermed toppe lista etter første dag. Med Ekström, Kristoffersson og Bakkerud påfølgende sammenlagt, så er det duket for en forrykende fortsettelse i årets første VM-runde i rallycross.

- ANNONSE -

Frøshaug imponerer i EM

Men nordmennene gjør det også særdeles godt i de andre klassene.

I EM-klassen i Supercar er det, kanskje mot alle odds, Ola Frøshaug som er beste nordmann på fjerdeplass sammenlagt, ett poeng foran teamkompis Thomas Bryntesson.

Ola Frøshaug foran teamkamerat Thomas Bryntesson. (Foto: Simen Næss Hagen)

Kjetil Larsen imponerte også med en tredjetid i Q1, men tapte mye terreng i andre omgang og falt ned til en 12. plass sammenlagt.

Anders Bråten har også hatt en tøff start på sin Supercar-karriere og er nede på en 17. plass sammenlagt etter første dag.

Espen Isaksætre foran Marius Bermingrud. (Foto: Simen Næss Hagen)

Isaksætre ledet i Super1600

I Super1600 går det også meget fra for Espen Isaksætre. 24-åringen ledet etter to kvalifiseringsomganger, men datt ned til en andreplass sammenlagt etter tre av fire omganger. Solungen satte en sterk bestetid i Q2, men 10. tiden i Q3 sendte ham ett hakk ned på lista.

Marius Bermingrud har fått det tøffere, men likevel kjørt godt i sine heat. Tidene har likevel ikke helt strukket til, og eikværingen ligger på en foreløpig 19. plass.

Lars Christian Rosland måtte bryte første omgang med oljekjølerproblemer, men kjørte inn til en 17. tid i omgangen etter. Sammenlagt er han nummer 21 før søndagens kjøring.

Parc Fermé kommer tilbake med flere reaksjoner og bilder utover kvelden og helgen. I mellomtiden kan du også følge oss på Instagram og Snapchat. Følg oss eller legg oss til med brukernavnet «parcfermeno».