Nordisk dominans i Belgia - årets første pallplass for Petter

Publisert

Fire svensker og to nordmenn i finalen, og Timmy Hansen tuktet Petter Solberg gjennom finalen, selv om Petter hadde vist et forrykende tempo denne helgen. Da Solberg gled ut i siste sving på andre runde, var Hansen raskt frampå, og inn i tredje runde skled også Petter ut i duellen med Hansen.

Inn i svingen kom også Andreas Bakkerud i full fart, og i det Petter tok seg inn i sporet igjen fikk vi nok et sammenstøt mellom nordmennene, i lys av det som skjedde i Tyskland for en uke siden. Denne gangen sendte denne kontakten Bakkerud ut av banen, brutt løp og nok en helg det ikke lyser 100 prosent grønt av.

Fra sidelinjen kunne bergenseren se at Petter Solberg fortsatte å holde tempoet, men at det var hans lagkamerat Johan Kristoffersson som hadde kontroll å løpet etter et tidlig alternativspor. Og da Timmy Hansen fikk punktering kunne det bli dobbelt Volkswagen og til og med 2. plass på Petter Solberg. I stedet var det Johan Kristoffersson som tok årets første Volkswagen-seier, og med punktert dekk klarte likevel Hansen å snike seg 11 tusendeler foran Solberg.

– Det viktigste er at en av bilene våre vant. Jeg blir like glad om en av oss vinner. Jeg har vunnet så mye - og jeg skulle gjerne vunnet jeg, men jeg er kjempestolt av Johan. Selv har jeg ventet på å komme på pallen nå, få champagne og dette, sa en jublende glad Petter Solberg til NRK, som forklarte at han slet både med dekk og girkasse gjennom finalen.

VM-leder Mattias Ekström endte «bare» på 4. plass denne gangen, og med kun 8. plass etter omgangene og en 3. plass i semifinalen, så ble grunnlaget lagt for å spise innpå den suverene ledelsen som Ekström hadde opparbeidet seg etter tre seire på rad.

– Vi nordmenn elsker når vi nordmenn vinner mye, og hater når andre vinner mye. Jeg syns det er bra som nå at det byttes på litt, for dette kommer til å bli veldig spennende, sa Petter videre.

Forspranget til Ekström i førermesterskapet er nå skrumpet inn til tre poengs differanse. Ekström leder med 101 poeng, bare tre poeng foran Kristoffersson og Petter er selv på 3. plass sammenlagt med 87 poeng.

Andreas Bakkerud klatret opp til 6. plass med 52 poeng, der 4. plassen etter omgangene og 2. plassen i semifinalen ga Bakkerud gode med poeng tross en mislykket finale.

Det ble også norsk suksess i TouringCars-klassen denne helgen. Lars Øivind Enerberg var tilbake i manesjen med både semifinale-seier og finaleseier. Hønefoss-gutten Anders Bråten kjørte også meget sterk og sikret dobbelt norsk i finalen.